- 0,5 kg lilahagyma
- 1 gyömbér kisebb gubója
- 1 narancs
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál fehérbors
- 4 evőkanál balzsamecet
- 3 marék barnacukor
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 teaskanál római kömény
- 1 evőkanál só
- 3 db koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olivaolaj
A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyömbért. Fél óra után beleöntjük 1 narancs levét, reszelünk bele héját és a balzsamecetet beleöntjük. Ezután hagyjuk rotyogni még egy óráig. A vége előtt 10 perccel hozzátesszük a szilvalekvárt. Sterilizált üvegbe tesszük és a jó chutney legalább 1 hetet érik.
Chilipaprikát is lehet beletenni vagy több gyombért a pikánsabb íz kedvéért.
Az érett paradicsomokat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot egy jó nagy edénybe tesszük, és begyújtunk alatta. Közepes lángon nagyjából egy óráig hagyjuk főzni, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA foghagymát megtisztítjuk , foghagymaprésbe tesszük és átpréseljük . A majorannát hideg vízzel leöblítjük és leszárítjuk.. A leveleket letépjük és felaprítjuk. A foghagymát a...
Elkészítési idő: 1 ora 35 perc Nehézség: Könnyű1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni). 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet apritógéppel összekeverem
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű