- 0,5 kg lilahagyma
- 1 gyömbér kisebb gubója
- 1 narancs
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál fehérbors
- 4 evőkanál balzsamecet
- 3 marék barnacukor
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 teaskanál római kömény
- 1 evőkanál só
- 3 db koktélparadicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olivaolaj
A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyömbért. Fél óra után beleöntjük 1 narancs levét, reszelünk bele héját és a balzsamecetet beleöntjük. Ezután hagyjuk rotyogni még egy óráig. A vége előtt 10 perccel hozzátesszük a szilvalekvárt. Sterilizált üvegbe tesszük és a jó chutney legalább 1 hetet érik.
Chilipaprikát is lehet beletenni vagy több gyombért a pikánsabb íz kedvéért.
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük, a hússal együtt egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Az egész borsot, római köményt, koriandermagot, szegfűszeget és a sót egy mozsárban porrá őrlök. 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, és az egészet összedolgozom finom porrá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű