• 3 kg cukkini/tök
• 500 g sárgarépa
• 500 g kaliforniai paprika
• 5 gerezd fokhagyma
• vöröshagyma 2 nagy fej
• 1,5 kg paradicsom
• 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
• 1 evőkanál cukor
• 2-3 evőkanál só
• 200 ml oliva olaj
• 3 csomag 3:1-ben dzsemfix
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.
A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 60 percig, időnként kavargassuk Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és a dzsemfixeket, alapos kavarás után turmixoljuk. Ezután főzzük még 10 percig. A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket.
Hozzávalókat összekeverjük, a hússal együtt egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKrumpli kivételével apróra vágjuk vagy egy késés aprítóval felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockára vágjuk úgy adjuk a zöldségekhez. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ketchupot, az almaecetet, a Worcestershire szószt és a vajat folyamatos kevergetés mellet melegítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a sót és a csiliport, majs kb. 10-15 percig össze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű