• 3 kg cukkini/tök
• 500 g sárgarépa
• 500 g kaliforniai paprika
• 5 gerezd fokhagyma
• vöröshagyma 2 nagy fej
• 1,5 kg paradicsom
• 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
• 1 evőkanál cukor
• 2-3 evőkanál só
• 200 ml oliva olaj
• 3 csomag 3:1-ben dzsemfix
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.
A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 60 percig, időnként kavargassuk Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és a dzsemfixeket, alapos kavarás után turmixoljuk. Ezután főzzük még 10 percig. A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket.
A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű