• 3 kg cukkini/tök
• 500 g sárgarépa
• 500 g kaliforniai paprika
• 5 gerezd fokhagyma
• vöröshagyma 2 nagy fej
• 1,5 kg paradicsom
• 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
• 1 evőkanál cukor
• 2-3 evőkanál só
• 200 ml oliva olaj
• 3 csomag 3:1-ben dzsemfix
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.
A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 60 percig, időnként kavargassuk Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és a dzsemfixeket, alapos kavarás után turmixoljuk. Ezután főzzük még 10 percig. A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket.
A mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-8 évig csíraképes a görögdinnye, a sárgadinnye, az uborka, a spárgatök és a sütőtök vetőmagja. - 4-5 évig megőrzi a csíraképességét a káposztafélék, a fejes saláta, a spenót,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézApritógépben az egészet összekeverjük.
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű