- 4 kg kápia paprika kicsumázva, szeletelve
- 1,5 kg paradicsom szeletelve
- 2 kg vöröshagyma apróra vágva
- 3 db zellergumó apróra reszelve
- 80 dkg só
- 2 evőkanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál őrölt köménymag
- 4 dl étolaj
- 3 fej fokhagyma reszelve
- 1 evőkanál cukor
- 10 evőkanál őrölt piros paprika
- petrezselyemzöld
Az étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm.
Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm, majd száraz dunszba helyezem, kihűlésig.
6 fej fokhagymából van .. megpucoltam , majd egy kisebb aprítóba raktam azzal alaposan összevágtam, de előtte lemértem, 22 dkg lett, ehhez 4 dkg sót raktam majd egy negyed kávéskan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez. 2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítjuk, és egy apró lyukú húsdarálóval ledaráljuk. Beleszórjuk a szárított lestyánt és borsikafüvet, valamint a sót, majd jól elkeverjük. Üvegekbe töltjük,...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű