- 4 kg kápia paprika kicsumázva, szeletelve
- 1,5 kg paradicsom szeletelve
- 2 kg vöröshagyma apróra vágva
- 3 db zellergumó apróra reszelve
- 80 dkg só
- 2 evőkanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál őrölt köménymag
- 4 dl étolaj
- 3 fej fokhagyma reszelve
- 1 evőkanál cukor
- 10 evőkanál őrölt piros paprika
- petrezselyemzöld
Az étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm.
Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm, majd száraz dunszba helyezem, kihűlésig.
A legjobb, ami egy sülttel történhet, az a chimichurri.... ! Finoman megaprítom a petrezselymet, fokhagymát, chilit, kaliforniai paprikát. Összekeverem az olivaolajat a borecet...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz érett paradicsomokat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot egy jó nagy edénybe tesszük, és begyújtunk alatta. Közepes lángon nagyjából egy óráig hagyjuk főzni, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ketchupot, az almaecetet, a Worcestershire szószt és a vajat folyamatos kevergetés mellet melegítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a sót és a csiliport, majs kb. 10-15 percig össze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket alapos tisztítás, mosás után húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. 2. Összekeverjük a sóval, és azonnal az üvegekbe rakjuk. 3. Celofánnal lekötjük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű