menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős paprikakrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg hegyes erős paprika
90 dkg kápia paprika
55 dkg cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál citromsav
20 dkg jódozatlan konyhasó

Elkészítés:


A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpaprikákat, és az édes pirosat, mert így lehet szabályozni a végeredmény csípősségét.
A paprikákat csumázzuk ki. A csípős paprikából nem szedjük ki a magokat, mert az tovább erősíti azt, de az édes paprikákból viszont szedjük ki teljesen. Ezt követően daraboljuk fel a paprikákat, hogy könnyebb legyen majd turmixolni, vagy darálni (attól függ, kinek mi áll rendelkezésére).Ezt követően jöhet az összekeverés. Ezt mindenki tegye ízlése szerint attól függően, hogy milyen paprikákat használ fel. Tegyük bele a pépbe a sót és a citromsavat. Ha minden jól megy, akkor nagyjából másfél kiló az eredmény, még nagyon sok lét tartalmaz, ezért tegyük félre 10-15 percre, majd nagyon apró lyukú szűrőn, vagy sűrű szövésű textilen szűrjük át. Az így megmaradt paprikakrémet töltsük tisztára mosott üvegekbe. Minden üveget teljesen nyakig töltjük, majd lapka nélkül a mikróban átforrósítjuk, és még amíg forró volt, jó szorosan rázárjuk a lapkát. Felcímkézzük és mehet a kamrapolcra.

Csípős paprikakrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Fűszerkeverékek, gyorspácok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Ketchup 1939-ből
Ketchup 1939-ből

Az érett paradicsomokat megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot egy jó nagy edénybe tesszük, és begyújtunk alatta. Közepes lángon nagyjából egy óráig hagyjuk főzni, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ági
Lilahagymás-Szilvás Chutney
Lilahagymás-Szilvás Chutney

A lilahagymát és fokhagymátapróra felkockázzuk, majd olivaolajon lassú tűzön lefedve puhítjuk. Ezalatt hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfüvet és a babérlevelet és egy kis kocka gyö...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEDVEHAGYMÁS FŰSZERSÓ
MEDVEHAGYMÁS FŰSZERSÓ

Fogom a medvehagymaleveleket, megmosom és szárazra törölgetem. A száraz leveleket nagyobb darabokra tépkedve egy késes darálóba teszem. Rászórom a sót is (én éppen pagi sót haszná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
PIKÁNS MUSTÁRSZÓSZ
PIKÁNS MUSTÁRSZÓSZ

A mustármagokat pirítsuk meg közepes lángon egy serpenyőben, addig, amíg pattogni nem kezdenek. Vigyázzunk, meg ne égjenek. Tegyük a magokat egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk