- 10 db kápia paprika kicsumázva, szeletelve
- 10 db halapenyó paprika szeletelve magokkal együtt
- 10 db fütyi paprika magostól apróra vágva
- 4 db erős zöld paprika szeletelve magokkal együtt
- 4 db nagyobb paradicsom szeletelve
- 1,5 fej fokhagyma kipréselve
- 30 dkg só
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál cukor
- A paprikák súlya kb 2,2 kg tisztítva
- 3 evőkanál oliva olaj
A paprikákat robotgéppel apróra vágom, majd az olajon a fűszerekkel együtt készre főzöm. Tartósítószer nélkül kisebb üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba teszem kehülésig.
Egy kis, jól zárható tálba kanalazzuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Én száraz pácként használom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverünk és hagyjuk összeérni legalább egy órát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA foghagymát megtisztítjuk , foghagymaprésbe tesszük és átpréseljük . A majorannát hideg vízzel leöblítjük és leszárítjuk.. A leveleket letépjük és felaprítjuk. A foghagymát a...
Elkészítési idő: 1 ora 35 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű