- 10 db kápia paprika kicsumázva, szeletelve
- 10 db halapenyó paprika szeletelve magokkal együtt
- 10 db fütyi paprika magostól apróra vágva
- 4 db erős zöld paprika szeletelve magokkal együtt
- 4 db nagyobb paradicsom szeletelve
- 1,5 fej fokhagyma kipréselve
- 30 dkg só
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál cukor
- A paprikák súlya kb 2,2 kg tisztítva
- 3 evőkanál oliva olaj
A paprikákat robotgéppel apróra vágom, majd az olajon a fűszerekkel együtt készre főzöm. Tartósítószer nélkül kisebb üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba teszem kehülésig.
A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpaprikákat,...
Elkészítési idő:Az étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm. Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe töltöm,...
Elkészítési idő: 3 óraMindenekelőtt tisztítsuk meg az összes zöldséget. Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát. Erre fogjuk rátenni a zöldséget. Vigyázzunk, hogy...
Elkészítési idő: