1 kg füge
450 g cukor
100 g csokoládé legalább 70°%-os kakaó tartalommal
Megtisztítjuk a fügét, feldaraboljuk és a főzőedénybe helyezzük.
A cukrot lemérjük és a fügére szórva néhány órát állni hagyjuk.
Főzzük forrásig, majd állandó keverés közben még 10 percig.
Az idő leteltével a feldarabolt csokoládét a forró lekvárba dobjuk, jól elkeverjük,majd a lekvárt üvegekbe merjük.
Az üvegeket jól lezárjuk és fejre állítjuk néhány percre.
A citromokat meleg vízzel, kefével alaposan lesikáljuk, végüket lenyisszantjuk, majd nagyon éles, rozsdamentes késsel héjastól vékonyra karikázzuk (ha nagyok, esetleg félbe is vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőtököt hosszában félbevágom és kimagozom. Utána felszeletelem a sütőtököt 2. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm a sütőtököt. 3. Közben elkezdem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, megeszem kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkörte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű