3 kg körte
1 l víz
fél teás kanál citrom sav
körte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra
A dzsemfix recept szerint elkészítem a lekvárt. Az elején kicsit turmixolok rajta, majd beleteszem a mentát. Amikor kész, kihalászom az ágakat, és belekeverem a csokit.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi) Nehézség: NehézMegmossuk, kimagoljuk, egy lábasba főni tesszük, folytonos keverés mellet addig főzzük míg a kívánt állagot eléri. Üvegekbe tesszük, majd száraz dunsztba másnapig.
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KözepesElőző nap felkarikázok és beáztatok egy citromot, párszor cserélem a vizét. A bodzaszemeket a villa segítségével lehúzgálom a szárról a vízzel félig töltött vájdlingba. (Gyorsan me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű