Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Körte püré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg körte
1 l víz
fél teás kanál citrom sav

Elkészítés:


körte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos birslekvár
Narancsos birslekvár

A birset felkockázzuk, megfőzzük, majd pürésítjük. Történhet ez botmixerrel, turmixgéppel, vagy nagylyukú húsdarálón le is darálhatjuk. A cukorral és a naranccsal összekeverjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Baracklekvár - OK
Baracklekvár - OK

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekvár alap Cumberland mártáshoz
Lekvár alap Cumberland mártáshoz

A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk