Családireceptkönyv.hu

Körte püré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg körte
1 l víz
fél teás kanál citrom sav

Elkészítés:


körte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Alma dzsem**
Alma dzsem**

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Őszibarack dzsem
Őszibarack dzsem

Az őszibarackit mártsuk lobogó forró vízbe. Merőkanállal szedjük ki és tegyük hideg vízbe a gyümölcsöket, majd könnyedén húzzuk le a héjukat. Kimagozás után szeleteljük fel a bar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Málnalekvár - OK
Málnalekvár - OK

1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromdzsem Meyer citromból
Citromdzsem Meyer citromból

Megmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk