3 kg körte
1 l víz
fél teás kanál citrom sav
körte felaprítva, vízzel felfőzve kb 10 perc, pürésítjük, belekeverjük a cirom savat. újra fel forr, mehet az üvegbe. dunszt kb 1/4 óra
Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackit mártsuk lobogó forró vízbe. Merőkanállal szedjük ki és tegyük hideg vízbe a gyümölcsöket, majd könnyedén húzzuk le a héjukat. Kimagozás után szeleteljük fel a bar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük. 2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk. 3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű