menu

Családireceptkönyv.hu

Barackdzsem - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg barack, 2 és 1/4 kg cukor

Elkészítés:


1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk.

2. Ezután lemérjük.

3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízzel gyöngyöző szirupot főzünk, amit habjától állandóan letisztítunk.

4. Ha a szirup "homokosodni" kezd, beletesszük a barackot, és addig főzzük, míg a habját el nem főtte.

5. Forrón üvegekbe rakjuk, kis ideig hűlni hagyjuk, majd lekötjük, s a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.

Barackdzsem - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mandarinlekvár
Mandarinlekvár

Mossuk meg a mandarinokat héjastul. Ízlés szerint tegyük félre néhány mandarinnak a héját (2 héj ajánlott), a többit távolítsuk el, a megőrzötteket vágjuk apróra. Az egész mandarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT *
BIRSALMASAJT *

A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell feltenni annyi vízzel főni,...

Elkészítési idő: ad
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Eperlekvár friss mentával
Eperlekvár friss mentával

Az epret megmossuk, eltávolítjuk a csumát, majd botmixer segítségével pépesítjük. A mentaleveleket alaposan lemossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. Az epret, a dzsemfixet és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos sárgadinnyelekvár mentával és levendulával
Citromos sárgadinnyelekvár mentával és levendulával

A sárgadinnyét vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét. Hámozzuk le a héját a dinnye sárga húsáig, majd vágjuk akkora kockákra, hogy a robotgép elbírjon vele. Turmixgéppel pépesítsük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk