5 kg barack, 2 és 1/4 kg cukor
1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk.
2. Ezután lemérjük.
3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízzel gyöngyöző szirupot főzünk, amit habjától állandóan letisztítunk.
4. Ha a szirup "homokosodni" kezd, beletesszük a barackot, és addig főzzük, míg a habját el nem főtte.
5. Forrón üvegekbe rakjuk, kis ideig hűlni hagyjuk, majd lekötjük, s a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.
A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük. Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem 2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom. 3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom 4. Kimérem a cuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA citromokat meleg vízzel, kefével alaposan lesikáljuk, végüket lenyisszantjuk, majd nagyon éles, rozsdamentes késsel héjastól vékonyra karikázzuk (ha nagyok, esetleg félbe is vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz