Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szőlőlekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg cukor/ kg szőlő

Elkészítés:


Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpattantak és levet eresztettek, kb. 10 – 15 perc, mennyiségtől függ. Ezután sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, a levét is egyenletesen hozzáadva. A tiszta levet visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a szőlőtől függően és 20 – 25 percig főzzük, azaz addig kell főzni, amíg egy kistányérra cseppentve megköt. Még forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Szőlőlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Borlekvár
Borlekvár

A bort a főzőedényben a fűszerekkel,a cukorral és a citromhéjjal feltesszük főni. Forrástól számítva 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítőt és további 1 percig forraljuk. Le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
reszelt alma télire
reszelt alma télire

Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük. Hagyjuk állni, míg levet enged. Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Ha 2-4 üvegünk van,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
NARANCS
NARANCS

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paradicsomdzsem
Paradicsomdzsem

A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé darabolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk