1-1,5 kg cukor/ kg szőlő
Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpattantak és levet eresztettek, kb. 10 – 15 perc, mennyiségtől függ. Ezután sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, a levét is egyenletesen hozzáadva. A tiszta levet visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a szőlőtől függően és 20 – 25 percig főzzük, azaz addig kell főzni, amíg egy kistányérra cseppentve megköt. Még forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Az epret megmossuk, eltávolítjuk a csumát, majd botmixer segítségével pépesítjük. A mentaleveleket alaposan lemossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. Az epret, a dzsemfixet és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűgyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű14 üveg + 1 kicsi
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret jól megmossuk, beáztatjuk és legalább 3 x átmossuk. Csumájától megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté illetve négyfelé vágjuk. Lábasba rakjuk ahol kézzel, vagy bot mix...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyű