menu

Családireceptkönyv.hu

Szőlőlekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg cukor/ kg szőlő

Elkészítés:


Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpattantak és levet eresztettek, kb. 10 – 15 perc, mennyiségtől függ. Ezután sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, a levét is egyenletesen hozzáadva. A tiszta levet visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), a szőlőtől függően és 20 – 25 percig főzzük, azaz addig kell főzni, amíg egy kistányérra cseppentve megköt. Még forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Szőlőlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Eperlekvár friss mentával
Eperlekvár friss mentával

Az epret megmossuk, eltávolítjuk a csumát, majd botmixer segítségével pépesítjük. A mentaleveleket alaposan lemossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. Az epret, a dzsemfixet és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancsdzsem
Narancsdzsem

gyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Barack eper lekvár
Barack eper lekvár

14 üveg + 1 kicsi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Eperlekvár
Eperlekvár

Az epret jól megmossuk, beáztatjuk és legalább 3 x átmossuk. Csumájától megtisztítjuk, a nagyobb darabokat ketté illetve négyfelé vágjuk. Lábasba rakjuk ahol kézzel, vagy bot mix...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk