2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.
A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.
A bodzavirágokat leöblítjük, és a vastagabb szárakat levagdossuk. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával rétegezve, és a vízzel leöntve egész éjszaka hűtőben pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 2 literes üvegnyi lekvárhoz elég, ha többet akarsz, szorozd meg a mennyiségeket! 2. Egy rúd vaníliából kapard ki a belét, tedd bele egy tálba. 3. Krumplinyomóval nyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA birsalmát mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A magházat és a barna részeket vágjuk ki belőlük. Többféleképpen meg lehet főzni a birst, mi víz hozzáadása nél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű