menu

Családireceptkönyv.hu

Málnalekvár tartósító nélkül


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.

Málnalekvár tartósító nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sütőtök lekvár
Sütőtök lekvár

A sütőtököt előzetesen megsütjük, majd a héjától leválasztva kis kockákra daraboljuk. Az omlós, kockázott sütőtököt villával összetörjük (ki mennyire szereti homogénen, maradhatnak...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre. Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Szilvadzsem rummal
Szilvadzsem rummal

Előző nap a szilvát kimagoljuk Megszórjuk cukorral és jól összekeverjük, néha belekavarunk.Másnap feltesszük főni, sűrűn kavargatva, hogy ne égjen oda, amikor elérte a kívánt álla...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk