menu

Családireceptkönyv.hu

Málnalekvár tartósító nélkül


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.

Málnalekvár tartósító nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2016. évi lekvárok
2016. évi lekvárok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromdzsem Meyer citromból
Citromdzsem Meyer citromból

Megmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancslekvár - OK
Narancslekvár - OK

1. A narancsokat nagyon jól megmossuk, a gyümölcsök tetején és alján a héját eltávolítjuk, aztán késsel a narancsgerezdekkel párhuzamosan a héjat 8 cikkbe vágjuk, és a gyümölcsről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZŐLŐ
SZŐLŐ

2 kg nagyon érett Otelló szőlő, 50 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál fahéj. A szőlőt váltott vízben többször megmosom, leszemezem. Rétegezve lábasba rakom a cukorral....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk