2 kg érett málna
30 dkg cukor
15 gr pektin
1/2 citrom leve.
A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is. Még 5'-ig főztem és mentek a tiszta üvegekbe, Befőzőautomatában 80°-on 20 percig dunsztoltam.
Megmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A narancsokat nagyon jól megmossuk, a gyümölcsök tetején és alján a héját eltávolítjuk, aztán késsel a narancsgerezdekkel párhuzamosan a héjat 8 cikkbe vágjuk, és a gyümölcsről...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 kg nagyon érett Otelló szőlő, 50 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál fahéj. A szőlőt váltott vízben többször megmosom, leszemezem. Rétegezve lábasba rakom a cukorral....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű