1/2 kg lilahagyma,
1 db babérlevél,
4 szem szegfűszeg,
kevés fahéj,
35 dkg. cukor,
5 dkg. mazsola,
1 dl ecet/10 % használtam/ ,
1 dl fehér bor, pici só
A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.
A tököket alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd egy tepsiben megsütjük. Sülés után szépen leszedjük a héját, majd egy edényben krumplinyomóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A narancsokat citruspréssel (sima facsaróval) kifacsarjuk. Ne használjunk gyümölcscentrifugát, csak ha nem bánjuk, ha kesernyés lesz a lekvárunk, mert a rostok,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCéklát hámozzuk, főzzük, ha kiűlt rúdmixerrel krémesítjük hozzáadva a narancs héját, levet, almát . Összefőzzük ellenőrizzük az ízt, ha valami hiányzik még azt pótoljuk, az édesítő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű