Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg lilahagyma,
1 db babérlevél,
4 szem szegfűszeg,
kevés fahéj,
35 dkg. cukor,
5 dkg. mazsola,
1 dl ecet/10 % használtam/ ,
1 dl fehér bor, pici só

Elkészítés:


A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsdzsem
Narancsdzsem

A narancsokat forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, és 2 narancs héját (fehér bundáját nem) burgonyahámozóval vékonyan lehántjuk, gyufaszál-vékonyságú csíko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres zöldparadicsom dzsem
Gyömbéres zöldparadicsom dzsem

A megtisztított és karikára vágott zöldparadicsomhoz hozzáadjuk a cukrot, illetve a megtisztított, szeletekre vágott lime-ot és gyömbért. A lábast lefedjük, és másnapig vagy a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinilekvár citromosan
Cukkinilekvár citromosan

Az 1 kg cukkinihúst apró kockákra vágva 1 dl víz 50 dkg kristálycukor 2 citrom, 1 csomag Dzsemfix Extra 2:1 /cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. kétszerese a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Ribizli lekvár
Ribizli lekvár

A ribizlit le szedem a száráról, és váltott vízben alaposan megmosom. Vastag falú lábosban felteszem főni úgy, hogy öntök alá egy kevés vizet. Mikor már jól szétfőttek a szemek,té...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk