menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagyma lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg lilahagyma,
1 db babérlevél,
4 szem szegfűszeg,
kevés fahéj,
35 dkg. cukor,
5 dkg. mazsola,
1 dl ecet/10 % használtam/ ,
1 dl fehér bor, pici só

Elkészítés:


A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.

Lilahagyma lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Narancslekvár
Narancslekvár

A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvalekvár
Szilvalekvár

A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel. Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZŐLŐ
SZŐLŐ

2 kg nagyon érett Otelló szőlő, 50 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál fahéj. A szőlőt váltott vízben többször megmosom, leszemezem. Rétegezve lábasba rakom a cukorral....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
 SÁRGABARACK
SÁRGABARACK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk