1/2 kg lilahagyma,
1 db babérlevél,
4 szem szegfűszeg,
kevés fahéj,
35 dkg. cukor,
5 dkg. mazsola,
1 dl ecet/10 % használtam/ ,
1 dl fehér bor, pici só
A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem hozzá az ecetet és felforraltam majd a lángot alacsonyabbra vettem és 1 órán át főztem hogy sűrűsödjön. Előzőleg megmosott és odakészített üvegekbe kanalaztam és légmentesen lezártam majd meleg dunsztba pakoltam.
A narancsokat forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, és 2 narancs héját (fehér bundáját nem) burgonyahámozóval vékonyan lehántjuk, gyufaszál-vékonyságú csíko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és karikára vágott zöldparadicsomhoz hozzáadjuk a cukrot, illetve a megtisztított, szeletekre vágott lime-ot és gyömbért. A lábast lefedjük, és másnapig vagy a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1 kg cukkinihúst apró kockákra vágva 1 dl víz 50 dkg kristálycukor 2 citrom, 1 csomag Dzsemfix Extra 2:1 /cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. kétszerese a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA ribizlit le szedem a száráról, és váltott vízben alaposan megmosom. Vastag falú lábosban felteszem főni úgy, hogy öntök alá egy kevés vizet. Mikor már jól szétfőttek a szemek,té...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Könnyű