Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília
Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.
A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAz antioxidánsban és vitaminokban gazdag ribizliből érdemes minél többet fogyasztani. Nyersen, de lekvárnak megfőzve is isteni az íze. Kenyérre kenve, palacsintába töltve mennyei r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmosom, félbe, negyedbe vágom, attól függ mekkorák. Aztán kevés cukorral meghintettem, és összetöröm darabosra. (Lehet gumikesztyűben, mert fog) vagy éjszakára/24 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mosás, hámozás után félbevágjuk, kimagozzuk. 2. 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot számítunk, ezeket rétegezve egy nagy lábosba rakjuk, és legalább 3-4 órán át, hagyjuk állni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű