Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Klementin lekvár Sabine-tól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília

Elkészítés:


Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.

Klementin lekvár Sabine-tól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Baracklekvár - OK
Baracklekvár - OK

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zoltán
Baracklekvár automatával
Baracklekvár automatával

Barackokat mossuk meg, vágjuk ki a hibát a húsából, héjából és szedjük ki a magot. A kapott megtisztított halmot pürésítsük le (késes aprító, botmixer, daráló...). Tegyünk 9 lite...

Elkészítési idő: 4,5-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Birsalmasajt***
Birsalmasajt***

A birsalmából a rosszat ki kell vágni és héjastól és magházastól fel kell tenni főzni. Annyi víz kell, hogy ellepje. Amikor megfőtt puhára, le kell szűrni, és kilógrammonként 80-10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

A sárgabarackot megmossuk, és kimagozzuk. Az esetleges hibás részeket kivágjuk. Ennek a mennyiségnek kell 3 kg-nak lenni. Ledaráljuk húsdarálóval. Vastag falú lábosban feltesszük f...

Elkészítési idő: 6
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk