Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília
Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.
2.5 kg banán lett felkarikázva. Másfél liter víz, 2 citrom leve és másfél kg cukor lett forralva. Ebbe raktam a banánt, főztem 45 percig, folyamatos kevergetés mellett. Tettem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. Egy rozsdamentes lábosba lerétegezzük a cukorral. Lényeges, hogy cukor legyen legfelül. Lefedve 20-24 órát hagyjuk, hogy levet engedjen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret mosd meg alaposan, majd csepegtesd le, és válogasd ki, csak a teljesen ép darabok mehetnek a lekvárba. Vigyázz, hogy se levéldarab, se morzsa vagy más maradék ne kerüljön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz őszibarackit mártsuk lobogó forró vízbe. Merőkanállal szedjük ki és tegyük hideg vízbe a gyümölcsöket, majd könnyedén húzzuk le a héjukat. Kimagozás után szeleteljük fel a bar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű