Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília
Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.
Tisztítsd meg az almát, és negyedeld el. Csavard ki a narancsok levét A fűszerkeveréket tedd egy textil, vagy organza tasakba, hogy a kis darabokat ne keljen kihalászni a végén....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot számítunk. 2. A gyümölcsöt előkészítjük, mély tálban, a cukorral együtt, 1 óra hosszat erőteljesen keverjük. Villanyverővel 10 percig kell kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöt megmosom, magházát a kezemre nagyon vigyázva kivágom. A gyümölcs húsát felkockázom és egy nagy lábosban 1 l vízzel felöntve alacsony lángon felteszem főni. A vizet fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat leöblítjük, és a vastagabb szárakat levagdossuk. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával rétegezve, és a vízzel leöntve egész éjszaka hűtőben pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű