Családireceptkönyv.hu

Klementin lekvár Sabine-tól


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből 3 db. 4,5 dl-es üveget tölthetek meg.
1 kg kis méretű klementin
1 kg cukor
1 rúd vanília

Elkészítés:


Mosd meg a klementineket.
Vágd le a kocsányát, szedd le a fehér részeket, darabold és tedd egy nagy tálba Szórd rá a cukrot tedd bele a vaníliát, keverd össze és hagyd állni egész éjjel. Másnap tedd az egészet a főzőedénybe és lassú tűzön hagyd felforrni, de éppen csak hogy gyöngyözzön.
Így főzd lassú gyöngyözéssel de időnként kavard, nehogy leégjen.
Ellenőrizd időnként a lekvár állapotát, cseppents a levéből egy hideg tányérra. Ha elkészült a lekvár, a gyümölcs átlátszó, a leve pedig megkocsonyásodik a tányérra cseppentve.
Ha kész, szedd üvegekbe, zárd le és fordítsd fejre legalább 5 percre.

Klementin lekvár Sabine-tól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
NARANCS
NARANCS

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Ribizli lekvár-recept
Ribizli lekvár-recept

Az antioxidánsban és vitaminokban gazdag ribizliből érdemes minél többet fogyasztani. Nyersen, de lekvárnak megfőzve is isteni az íze. Kenyérre kenve, palacsintába töltve mennyei r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPER*
EPER*

Megmosom, félbe, negyedbe vágom, attól függ mekkorák. Aztán kevés cukorral meghintettem, és összetöröm darabosra. (Lehet gumikesztyűben, mert fog) vagy éjszakára/24 órára hűtőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kajsziíz - OK
Kajsziíz - OK

1. Mosás, hámozás után félbevágjuk, kimagozzuk. 2. 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot számítunk, ezeket rétegezve egy nagy lábosba rakjuk, és legalább 3-4 órán át, hagyjuk állni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk