Családireceptkönyv.hu

Alma-paradicsom lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát

Elkészítés:


Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a para­dicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.

Alma-paradicsom lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Citromos fügelekvár
Citromos fügelekvár

A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Alma dzsem**
Alma dzsem**

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baracklekvár cukorral
Baracklekvár cukorral

az elkészített barackot főni teszem, kicsit tovább főzöm, hogy főjön el a levéből, közben bele teszem a citrom levet. Elkeverem a dzsemfixet a cukorral, hozzá adom a barackhoz, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
reszelt alma télire
reszelt alma télire

Az almát lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, és összekeverjük. Hagyjuk állni, míg levet enged. Az alma levét kinyomjuk, tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Ha 2-4 üvegünk van,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk