menu

Családireceptkönyv.hu

Alma-paradicsom lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát

Elkészítés:


Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a para­dicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.

Alma-paradicsom lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Narancs lekvár, házilag
Narancs lekvár, házilag

Eléggé macerás az elkészítése mert sok dologra oda kell figyelni, de az eredmény megéri mert nagyon finom lekvárt kapunk. A mennyiségekre is oda kell figyelni, nehogy sokat készít...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyöngyi
Görögdinnyehéjből dzsem
Görögdinnyehéjből dzsem

3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
2016. évi lekvárok
2016. évi lekvárok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Csokis mentás meggylekvár
Csokis mentás meggylekvár

A dzsemfix recept szerint elkészítem a lekvárt. Az elején kicsit turmixolok rajta, majd beleteszem a mentát. Amikor kész, kihalászom az ágakat, és belekeverem a csokit.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk