2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát
Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a paradicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.
Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi)A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat,héjával együ...
Elkészítési idő:Hámozza meg a gyömbérgyökeret, majd reszelje le. Tegye egy tálba. Hámozzuk meg a friss citromot, majd vágjuk kockákra. Tegyük a citromokat egy tálba a gyömbérrel együtt. Aprítsa...
Elkészítési idő:Készítsd elő és főzd ki az üvegeket és a kupakokat. Így sterilek lesznek. A bodzát szemezd le, az almát vágd apró darabokra A leszemezett bodzát tedd fel főni fél deci vízzel. Ma...
Elkészítési idő: