menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás rebarbara lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tisztított rebarbara
20 dkg cukor (karamellhez)
2 dl víz
60 dkg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:


Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle.
Egy karikára vágott citrommal együtt tovább forraljuk. Amikor a szirup már mézszerű, 1 kiló megtisztított rebarbaranyelet adunk hozzá, és kb 20 percig állandóan kevergetve, kis lángon forraljuk. Az utolsó percekben egy citrom kifacsart levével ízesítjük. Üvegekbe töltjük, csipetnyi tartósítót szórunk rá és lekötve, egy napra szárazgőzbe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tudni: Rengeteg tápanyag található benne. Vitaminjai közül említést érdemel a niacin (B3), a pantoténsav (B5), a karotin, a folsav (B9), a C-, a B1-, a B6-, az A-, a K- és az E-vitamin.

Karamellás rebarbara lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos sütőtök lekvár
Narancsos sütőtök lekvár

1. A sütőtököt hosszában félbevágom és kimagozom. Utána felszeletelem a sütőtököt 2. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm a sütőtököt. 3. Közben elkezdem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Pezsgős áfonyalekvár
Pezsgős áfonyalekvár

1. Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Őszibarack dzsem
Őszibarack dzsem

Az őszibarackit mártsuk lobogó forró vízbe. Merőkanállal szedjük ki és tegyük hideg vízbe a gyümölcsöket, majd könnyedén húzzuk le a héjukat. Kimagozás után szeleteljük fel a bar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Narancslekvár
Narancslekvár

A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk