Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karamellás rebarbara lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tisztított rebarbara
20 dkg cukor (karamellhez)
2 dl víz
60 dkg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:


Egy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle.
Egy karikára vágott citrommal együtt tovább forraljuk. Amikor a szirup már mézszerű, 1 kiló megtisztított rebarbaranyelet adunk hozzá, és kb 20 percig állandóan kevergetve, kis lángon forraljuk. Az utolsó percekben egy citrom kifacsart levével ízesítjük. Üvegekbe töltjük, csipetnyi tartósítót szórunk rá és lekötve, egy napra szárazgőzbe rakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tudni: Rengeteg tápanyag található benne. Vitaminjai közül említést érdemel a niacin (B3), a pantoténsav (B5), a karotin, a folsav (B9), a C-, a B1-, a B6-, az A-, a K- és az E-vitamin.

Karamellás rebarbara lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
LEKVÁR főzés
LEKVÁR főzés

fél óra főzés,1 kk zseletin előáztatva,10mp mikró aztán bele a lekvárba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
NARANCS
NARANCS

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér rész rajta maradjon a gyümölcsökön - keserű lesz tőle a lekvár. Apróra vágjuk a héjakat, és 3 dl vízben 30 dkg c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Szilvalekvár sütőben
Szilvalekvár sütőben

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eperíz nyersen - OK
Eperíz nyersen - OK

1. 1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot számítunk. 2. A gyümölcsöt előkészítjük, mély tálban, a cukorral együtt, 1 óra hosszat erőteljesen keverjük. Villanyverővel 10 percig kell kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk