60 kg meggyből --->
11 üveg fejtett meggy
8 l meggyszörp
14 üveg meggyes-málnás lekvár
10 kg fagyasztott meggy
A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCitromokat karikázzuk fel, a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk ... és szűrjük le. Pucolt almá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűCéklát hámozzuk, főzzük, ha kiűlt rúdmixerrel krémesítjük hozzáadva a narancs héját, levet, almát . Összefőzzük ellenőrizzük az ízt, ha valami hiányzik még azt pótoljuk, az édesítő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza alaplé elkészítése (kb. 1 literhez) 20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes