Családireceptkönyv.hu

Bodza virág lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


45 db nagyobb bodza virág ez kb. 240 g.
1,2 l víz
6 db nagyobb alma vagy 7 db közepes
1 nagyobb + 1 kisebb citrom
1 cs. dzsemfix
40g édesítő 4:1-es

Elkészítés:


Bodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levét belenyomjuk, a héját nem tesszük bele, hozzáadjuk a reszelt almát és összefőzzük. Aztán rúd mixerrel turmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot meg a dzsemfixet és újra felfőzzük majd sterilizált üvegekbe tesszük. Van mikor kicsit több cukrot teszek bele, ha magunknak csinálom akkor kb. 50-52 g ot, ha a gyereknek akkor elég a 40 g.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eper dzsem
Eper dzsem

1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem 2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom. 3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom 4. Kimérem a cuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Narancsos sütőtök lekvár
Narancsos sütőtök lekvár

1. A sütőtököt hosszában félbevágom és kimagozom. Utána felszeletelem a sütőtököt 2. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm a sütőtököt. 3. Közben elkezdem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CITROM
CITROM

A citromokat meleg vízzel, kefével alaposan lesikáljuk, végüket lenyisszantjuk, majd nagyon éles, rozsdamentes késsel héjastól vékonyra karikázzuk (ha nagyok, esetleg félbe is vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Sárgabarack dzsem
Sárgabarack dzsem

A sárgabarackot megmossuk, ki magozzuk, a hibás részeket ki vágjuk. Ennek kell 3,0 kg-nak lenni. Kézzel jól összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot.Egy napig állni hagyjuk, és többször...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk