45 db nagyobb bodza virág ez kb. 240 g.
1,2 l víz
6 db nagyobb alma vagy 7 db közepes
1 nagyobb + 1 kisebb citrom
1 cs. dzsemfix
40g édesítő 4:1-es
Bodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levét belenyomjuk, a héját nem tesszük bele, hozzáadjuk a reszelt almát és összefőzzük. Aztán rúd mixerrel turmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot meg a dzsemfixet és újra felfőzzük majd sterilizált üvegekbe tesszük. Van mikor kicsit több cukrot teszek bele, ha magunknak csinálom akkor kb. 50-52 g ot, ha a gyereknek akkor elég a 40 g.
A kimagozott (nálam csak a besztercei jöhet szóba) szilvát turmixszárral nagyjából összevágom úgy, hogy egész szemek is maradjanak benne. Az édes szilvához egy szem cukor sem kell....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbevágjuk. Az üstbe (fazékba) tesszük. Ráöntjük a tetejére a cukrot, lefedjük és éjszakára álln...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megmosom, magházát a kezemre nagyon vigyázva kivágom. A gyümölcs húsát felkockázom és egy nagy lábosban 1 l vízzel felöntve alacsony lángon felteszem főni. A vizet fol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű