45 db nagyobb bodza virág ez kb. 240 g.
1,2 l víz
6 db nagyobb alma vagy 7 db közepes
1 nagyobb + 1 kisebb citrom
1 cs. dzsemfix
40g édesítő 4:1-es
Bodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levét belenyomjuk, a héját nem tesszük bele, hozzáadjuk a reszelt almát és összefőzzük. Aztán rúd mixerrel turmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot meg a dzsemfixet és újra felfőzzük majd sterilizált üvegekbe tesszük. Van mikor kicsit több cukrot teszek bele, ha magunknak csinálom akkor kb. 50-52 g ot, ha a gyereknek akkor elég a 40 g.
A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza virágját a zöld szárától megszabadítjuk és azt egy befőttes üvegbe rakjuk. Ráöntünk 7-8 dl vizet. A citromot jól megmossuk. Én egy ecetes szivaccsal szoktam, ha nincs bio c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját – a legegysz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEléggé macerás az elkészítése mert sok dologra oda kell figyelni, de az eredmény megéri mert nagyon finom lekvárt kapunk. A mennyiségekre is oda kell figyelni, nehogy sokat készít...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Nehéz