Családireceptkönyv.hu

Bodza virág lekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


45 db nagyobb bodza virág ez kb. 240 g.
1,2 l víz
6 db nagyobb alma vagy 7 db közepes
1 nagyobb + 1 kisebb citrom
1 cs. dzsemfix
40g édesítő 4:1-es

Elkészítés:


Bodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levét belenyomjuk, a héját nem tesszük bele, hozzáadjuk a reszelt almát és összefőzzük. Aztán rúd mixerrel turmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot meg a dzsemfixet és újra felfőzzük majd sterilizált üvegekbe tesszük. Van mikor kicsit több cukrot teszek bele, ha magunknak csinálom akkor kb. 50-52 g ot, ha a gyereknek akkor elég a 40 g.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alíz
Csokis mentás meggylekvár
Csokis mentás meggylekvár

A dzsemfix recept szerint elkészítem a lekvárt. Az elején kicsit turmixolok rajta, majd beleteszem a mentát. Amikor kész, kihalászom az ágakat, és belekeverem a csokit.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grapefruitos céklalekvár
Grapefruitos céklalekvár

A céklát, a sütőtököt és az eritritet tedd egy lábasba. 2.) A citrom- és narancslében keverd el a narancshéjat és a fűszereket, majd ezt is öntsd bele a lábasba. 3.) Mérsékelt lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MANGÓ
MANGÓ

A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andi
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk