menu

Családireceptkönyv.hu

Baracklekvár cukorral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4,5 kg tisztított darabolt barack
80 dkg cukor
1 citrom leve
4 cs. dzsem fix

A második adag amit készítemme 6,5 kg barckból volt, ehhez tettem 2 db kisebb citrom levét, 1 kg cukrot, és 6 cs. dzsemfixet. Ebből az adagból 15 üveggel lett .

Elkészítés:


az elkészített barackot főni teszem, kicsit tovább főzöm, hogy főjön el a levéből, közben bele teszem a citrom levet. Elkeverem a dzsemfixet a cukorral, hozzá adom a barackhoz, így is főzöm még. Aztán sterilizált üvegekbe töltöm. Ebből az adagból kb. 11 kis üveggel lesz .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Birsalmasajt***
Birsalmasajt***

A birsalmából a rosszat ki kell vágni és héjastól és magházastól fel kell tenni főzni. Annyi víz kell, hogy ellepje. Amikor megfőtt puhára, le kell szűrni, és kilógrammonként 80-10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA

A zselésítőt (agár agár, petkin, Oetker, Haas, stb.) cukorral ék kell keverni, hogy ne l hyen csomós a lekvárban. 2,5 kg eperhez 2 csomag 1:3 dzsemfix, 1 kg cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos birslekvár
Narancsos birslekvár

A birset felkockázzuk, megfőzzük, majd pürésítjük. Történhet ez botmixerrel, turmixgéppel, vagy nagylyukú húsdarálón le is darálhatjuk. A cukorral és a naranccsal összekeverjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMA
ALMA

A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat,héjával együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk