menu

Családireceptkönyv.hu

2017. évi lekvárok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szamóca
- 7,4 kg (előfőzött) szamóca
- 1,25 kg eritrit
- 3 cs. Haas eperlekvárhoz

Barack
- 2,7 kg barack
- 75 dkg xilit
- 2 cs. zseléfix (eperlekvárhoz)

- 6,5 kg barack
- 5 cs. zseléfix (2 cs. eper, 3 cs. síma Haas)
- 1,7 kg eritrit

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Szilvadzsem rummal
Szilvadzsem rummal

Előző nap a szilvát kimagoljuk Megszórjuk cukorral és jól összekeverjük, néha belekavarunk.Másnap feltesszük főni, sűrűn kavargatva, hogy ne égjen oda, amikor elérte a kívánt álla...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szőlőlekvár
Szőlőlekvár

Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyömbéres narancs sütőtök lekvár
Gyömbéres narancs sütőtök lekvár

A tököket alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd egy tepsiben megsütjük. Sülés után szépen leszedjük a héját, majd egy edényben krumplinyomóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre. Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk