2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben
A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!
Előveszünk egy jó nagy, 5 literes lábast és ecettel alaposan kimossuk. Ebbe 4 kiló magozott szilva kényelmesen elfér. Kis lángon, 6-7 órán át fedő alatt főzzük. Kevergetni nem kel...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Könnyű1. Az üvegeket alaposan elmossuk forró vízben, megszárítjuk. 2. A málnát is alaposan megmossuk egy szűrőben folyó vízben. 3. Egy lábasba tesszük a cukorral együtt, közepes lángo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kg zöld rész levágása után 1-2 mm piros résszel héj...1 kg kr.cukor...összekavarva alaposan cukor elolvad...1 éjszaka áll...feltenni főzni...bele... 2 db citrom reszelt héj és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe dobunk annyi barackot amennyi a fazékba kényelmesen belefér. Amikor a barackok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanáll...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Könnyű