menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Adag: 12 kis üveg.
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben

Elkészítés:


A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szőlő pekmez (mustméz)
Szőlő pekmez (mustméz)

Első módszer A szőlőt szemezd le, törd össze a szemeket, majd egy sűrű szövésű szitán alaposan passzírozd ki az összes levet a szemekből. Az így kapott mustot tedd egy tiszta, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
 SÁRGABARACK
SÁRGABARACK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Eperlekvár
Eperlekvár

Az epret összekeverem a cukorral, összenyomkodom. A cukornak fel kell olvadnia! Lábasba teszem, felforralom, majd a lángot leveszem közepesre. Időnként a habot leszedem. Kb. 1/2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lekvár alap Cumberland mártáshoz
Lekvár alap Cumberland mártáshoz

A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk