2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben
A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!
A hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem. Edénybe tettem a hagymát az ecet és bor kivételével mindent hozzátettem összekevertem és 1 órát lefedve hagytam. Ezután öntöttem h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy narancs héját alaposan megmossuk,zöldséghámozüval megpucoljuk,hogy fehér rész ne kerüljön bele,majd Julienne-re felvágjuk.2 dl vizben odatesszük főni a szekfűszeg és a vanilia...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Leszedem, ahogy sikerül, szárral vagy anélkül, kocsánnyal nem foglalkozom 2. Morzsoló mozdulattal leszedem a szárasakról a szemeket 3. Krumplinyomóval összetrutymákolom az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű