Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Adag: 12 kis üveg.
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben

Elkészítés:


A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bellini koktél jam
Bellini koktél jam

A barackot vágd kb 1,5 cm-es kockákra, szórd meg a cukorral, facsard rá a citrom levét, és tedd fel főni. Óvatosan kevergesd, hogy minél kevésbé törjön össze. Közben a pezsgőben ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack lekvár dzem
Sárgabarack lekvár dzem

A barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk Ott a lábasban, nem kell itten fakcni, turmixgép, meg a többi, szépen a tiszta kis kezeddel...

Elkészítési idő: 1 ó 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Kajszidzsem tisztán és kreatívan

A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA
ZSELÉSÍTŐ HASZNÁLATA

A zselésítőt (agár agár, petkin, Oetker, Haas, stb.) cukorral ék kell keverni, hogy ne l hyen csomós a lekvárban. 2,5 kg eperhez 2 csomag 1:3 dzsemfix, 1 kg cukor

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk