2 kg narancs
3 db citrom
víz
zselécukor 2:1-ben
A narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész egy nagyobb edényben, ráöntve annyi vizet hogy ellepje, 1 órát főzzük, majd állni hagyjuk egy éjszakára vagy napra.
Azután az egészet lemérjük amennyi a gyümölcs annak a fele zselécukor kell /2:1/ bele, rászórjuk a cukrot, elkeverjük vele az egész gyümölcsöt és fél órát pihentetjük. Ha letelt az idő alágyújtunk és a forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha kész a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük az éléskamrába a polcra. Kész!!!
Jó étvágyat!
A barackot vágd kb 1,5 cm-es kockákra, szórd meg a cukorral, facsard rá a citrom levét, és tedd fel főni. Óvatosan kevergesd, hogy minél kevésbé törjön össze. Közben a pezsgőben ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk Ott a lábasban, nem kell itten fakcni, turmixgép, meg a többi, szépen a tiszta kis kezeddel...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: KözepesA kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zselésítőt (agár agár, petkin, Oetker, Haas, stb.) cukorral ék kell keverni, hogy ne l hyen csomós a lekvárban. 2,5 kg eperhez 2 csomag 1:3 dzsemfix, 1 kg cukor
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz