1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum
1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.
2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.
4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.
Előveszünk egy jó nagy, 5 literes lábast és ecettel alaposan kimossuk. Ebbe 4 kiló magozott szilva kényelmesen elfér. Kis lángon, 6-7 órán át fedő alatt főzzük. Kevergetni nem kel...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: Könnyű-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb) -tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát -rászórjuk a cukrot ,összekeverjü...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyűgyümölcsöket alaposan megmosom és nagyon vékonyan meghámozom. 10 dekányit ebből a héjból finom csíkokká vágok, melyet 7, 5 deci vízzel és 30 deka cukorral fedő alatt 15 percig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1 kg cukkinihúst apró kockákra vágva 1 dl víz 50 dkg kristálycukor 2 citrom, 1 csomag Dzsemfix Extra 2:1 /cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. kétszerese a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz