1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum
1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.
2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.
4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.
A megmosott, kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk a banánokkal. Egy nagy lábasba öntjük a gyümölcspépet, hozzáadjuk a cukrokat és a vanília kikapart magjait, majd feltesszük fő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sárgabarackot megmossuk, és kimagozzuk. Az esetleges hibás részeket kivágjuk. Ennek a mennyiségnek kell 3 kg-nak lenni. Ledaráljuk húsdarálóval. Vastag falú lábosban feltesszük f...
Elkészítési idő: 6 Nehézség: NehézA barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk Ott a lábasban, nem kell itten fakcni, turmixgép, meg a többi, szépen a tiszta kis kezeddel...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: Közepesfél óra főzés,1 kk zseletin előáztatva,10mp mikró aztán bele a lekvárba
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű