1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum
1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.
2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.
4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.
az elkészített barackot főni teszem, kicsit tovább főzöm, hogy főjön el a levéből, közben bele teszem a citrom levet. Elkeverem a dzsemfixet a cukorral, hozzá adom a barackhoz, így...
Elkészítési idő:1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. 2. Ezután lemérjük. 3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízze...
Elkészítési idő: