Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem nyersen - OK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.

2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.

3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.

4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.

Eperdzsem nyersen - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
2016. évi lekvárok
2016. évi lekvárok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baracklekvár cukorral
Baracklekvár cukorral

az elkészített barackot főni teszem, kicsit tovább főzöm, hogy főjön el a levéből, közben bele teszem a citrom levet. Elkeverem a dzsemfixet a cukorral, hozzá adom a barackhoz, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackdzsem - OK
Barackdzsem - OK

1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. 2. Ezután lemérjük. 3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk