1 kg apró eper, 1,3 kg kristálycukor, 1 mk citromsav, 1 mk nátrium-benzoikum
1. Az epret langyos vízben áztatjuk néhány percig, hogy a szennyeződés mind lejöjjön róla, majd a vizet többször is váltjuk alatta. Lecsöpögtetjük, és a csumáját kiszedjük.
2. Turmixgépben a cukorral együtt péppé zúzzuk, és műanyag- vagy porcelántálba öntjük. Addig hagyjuk állni, amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezután belekeverjük a nátrium-benzoikumot és a citromsavat.
4. Nagyon tiszta, kiforrázott, lehetőleg apró üvegekbe töltjük. Szorosan, légmentesen lekötjük.
Az almát meghámoztam, vékony szeletekre vágtam, és citromleves vízbe tettem, hogy ne barnuljon. A levet leöntöttem, hozzáadtam a cukrot, és fedő alatt lassú tűzön pároltam, ameddig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot számítunk. 2. A gyümölcsöt előkészítjük, mély tálban, a cukorral együtt, 1 óra hosszat erőteljesen keverjük. Villanyverővel 10 percig kell kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgadinnyét vágjuk ketté, kaparjuk ki a belsejét. Hámozzuk le a héját a dinnye sárga húsáig, majd vágjuk akkora kockákra, hogy a robotgép elbírjon vele. Turmixgéppel pépesítsük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodza alaplé elkészítése (kb. 1 literhez) 20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes