2 kg eper (tisztítatlan)
1 kg gyümölcshöz 30 dkg cukor
1 dzsemfix 3:1
1 kevés citromsav
1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem
2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom.
3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom
4. Kimérem a cukrot, lecukrozom az epret, éjjelre a frigóba teszem.
5. felforralom, főzöm kb 5 percig, majd belekeverem a dzsemfixet.
6. Újra felforralom, és zubogva forralom még 3 percig.
7. Előre elkészített steril üvegekbe merem, tetejére leheletnyi nátriumbenzoátot szórok.
8. Az üvegeket befőzőfóliával és tetővel lezárom, 5 percre fejre állítom őket.
Szilvát negyedelni, a nagyobbakat még keresztbe is vágni Vaslábasba ecetet önteni Rá a szilva fele Rá a cukor fele Rá a szilva másik fele Rá a szilva másik fele 150 C EM sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barackot a forróvizes módszerrel megtisztítjuk, lehéjazzuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. 2. Ezután lemérjük. 3. Minden kiló barackra 45 dkg cukrot számítva, kevés vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban 20 deka cukrot állandóan kevergetve világos barnára pirítunk, majd 2 deci vízzel felengedjük. Ezután még 60 deka cukrot beleöntünk, és sűrű szirupot főzünk belőle. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBarackokat mossuk meg, vágjuk ki a hibát a húsából, héjából és szedjük ki a magot. A kapott megtisztított halmot pürésítsük le (késes aprító, botmixer, daráló...). Tegyünk 9 lite...
Elkészítési idő: 4,5-5 óra Nehézség: Könnyű