menu

Családireceptkönyv.hu

Lekvár alap Cumberland mártáshoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg piros ribizli
25 dkg kék áfonya
2 bio narancs
1/2 bio citrom
35 dkg cukor
1 csomag forralt bor fűszerkeverék
1 csomag dzsem kocsonyásító 2:1

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt héjával, a fehér héjától és a magoktól megtisztított narancs húsával, a citrom levével,
a fűszerkeverékkel, valamint a cukorral és a dzsem kocsonyásítóval felforraljuk, az utóbbi két hozzávalót a kocsonyásító zacskóján lévő utasítás szerint adjuk hozzá. A lekvárt még 5 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd azonnal, még forrón csavaros tetejű, csírátlanított üvegekbe szedjük. Miután rátekertük a tetejüket, az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztban hűtjük ki.

Készíthetünk belőle süteményeket, húsok mellé mártásokat, de fogyaszthatjuk kenyérre kenve is.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A forralt bor fűszerkeverék helyett az ízesítéshez használhatunk reszelt citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és vanília aromát.

Lekvár alap Cumberland mártáshoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos sütőtök lekvár
Narancsos sütőtök lekvár

1. A sütőtököt hosszában félbevágom és kimagozom. Utána felszeletelem a sütőtököt 2. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm a sütőtököt. 3. Közben elkezdem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baracklekvár - OK
Baracklekvár - OK

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPER 2.
EPER 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eperlekvár - OK
Eperlekvár - OK

1. 2 literes üvegnyi lekvárhoz elég, ha többet akarsz, szorozd meg a mennyiségeket! 2. Egy rúd vaníliából kapard ki a belét, tedd bele egy tálba. 3. Krumplinyomóval nyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk