1 kg piros ribizli
25 dkg kék áfonya
2 bio narancs
1/2 bio citrom
35 dkg cukor
1 csomag forralt bor fűszerkeverék
1 csomag dzsem kocsonyásító 2:1
A gyümölcsöt alaposan megmossuk. A ribizlit leszemezgetjük a száráról, turmixoljuk, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott ribizlilét az áfonyával, a narancs és citrom reszelt héjával, a fehér héjától és a magoktól megtisztított narancs húsával, a citrom levével,
a fűszerkeverékkel, valamint a cukorral és a dzsem kocsonyásítóval felforraljuk, az utóbbi két hozzávalót a kocsonyásító zacskóján lévő utasítás szerint adjuk hozzá. A lekvárt még 5 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd azonnal, még forrón csavaros tetejű, csírátlanított üvegekbe szedjük. Miután rátekertük a tetejüket, az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztban hűtjük ki.
Készíthetünk belőle süteményeket, húsok mellé mártásokat, de fogyaszthatjuk kenyérre kenve is.
♥ A forralt bor fűszerkeverék helyett az ízesítéshez használhatunk reszelt citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és vanília aromát.
Szilvát negyedelni, a nagyobbakat még keresztbe is vágni Vaslábasba ecetet önteni Rá a szilva fele Rá a cukor fele Rá a szilva másik fele Rá a szilva másik fele 150 C EM sütő...
Elkészítési idő:A gyümölcsöt alaposan megmostam és átválogattam, majd feltettem főni. Amikor felforrt, átpasszíroztam az egészet. Újra tűzre tettem , majd belekerült a cukorral elkevert pektin is....
Elkészítési idő: