Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bodzás eperlekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,3 kg eper
35 dkg cukor
1 citrom leve
10 tányér bodzavirág
2 cs dzsemfix 3:1

Elkészítés:


Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és a citrom levével összeforgatom és 4 órát állni hagyom, hogy levet eresszen. Ezt követően a tetejére teszek 8 bodzatányért úgy, hogy a virágok érintkezzenek az eperrel. Kicsit bele is nyomkodom. Lefedem és 12 órát pihentetem. A tányérokat leszedem róla, átzuttyantom a vaslábasomba és aláfűtök. Felforralom, rászórom a dzsemfixet, majd rotyogtatom kicsit, hogy klassz állaga legyen. Egy kiskanálnyi mennyiséget hideg tányérra cseppentek és ha az kötni kezd, készen is vagyunk. Sterilizált üvegekbe merem.

Bodzás eperlekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ribizlilekvár
Ribizlilekvár

Elkészítése: A leszemezett ribizlit megmossuk, összetörjük és hozzáöntünk kb. 5dl vizet, majd lassú lángon addig főzzük, míg a szemek szétfőnek. Sűrű szitán átpasszírozzuk és a lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zöldbab
zöldbab

A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, ha szükséges, újra megmossuk, és egészben bő, forrásban lévő vízbe tesszük, s kb. 2-3 percig előfőzzük, majd lecsorgatjuk. (A babot nem szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
entás meggylekvár recept
entás meggylekvár recept

Elkészítése: A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, kézzel összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot. Állandó keverés mellett forraljuk. Hozzáadjuk a mentacsokrot. Ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár keverés nélkül
Szilvalekvár keverés nélkül

Egy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük. Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk