menu

Családireceptkönyv.hu

KUBU ITAL házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vasas Ildikó
Követem · 2015. július 11. · szerkesztve ·

KUBU ITAL házilag

1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázzuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni.
2 kg almát meghámozunk, magházat kivágjuk, felkockázzuk, annyi vízben hogy ellepje feltesszük főni.
Ha megpuhultak botmixerrel mind a kettőt pürésítjük, összeöntjük. Hozzáadunk 3 citrom kifacsart levét, 1 evőkanál citromsavat, 10 evőkanál mézet, 10 evőkanál eritritet, és annyi vízet, hogy kb 5-6 L legyen. Visszatesszük a tűzre.
1 kg őszíbarackot megpucolunk azt is pürésítjük, hozzáadjuk a többihez, összerottyantjuk és tisztított üvegekbe töltjük. Lehet fogyasztani azonnal is, hűtőben 1 hétig eláll. Ha télire készítjük akkor, száraz duntsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eper(!)dzsem, az eperfa fekete-fehér ajándéka
Eper(!)dzsem, az eperfa fekete-fehér ajándéka

i a pektint illeti, ha éppen nincs otthon, házilag is készíthetünk. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül tökéleteset alkotnunk és számoljunk a plusz művelettel járó extra idővel é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Levendulás eperlekvár
Levendulás eperlekvár

1./ Az epret mossuk meg, keverjük össze a kétféle cukorral és a levendula ággal egy éjszakán át érleljük. 2./ Másnap vegyük ki belőle a levendula ágat és forraljuk össze a cukros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSERESZNYE BEFŐTT *
CSERESZNYE BEFŐTT *

Magos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, kb. 5 percig ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rózsadzsem
Rózsadzsem

A rózsaszirmokat mossuk meg és tegyük fel főni 3 dl vízzel. Alacsony hőfokon főzzük mindaddig, amíg a víz színe szép pirossá nem válik, a szirmok megpuhulnak, kifehérednek. A tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk