menu

Családireceptkönyv.hu

KUBU ITAL házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vasas Ildikó
Követem · 2015. július 11. · szerkesztve ·

KUBU ITAL házilag

1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázzuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni.
2 kg almát meghámozunk, magházat kivágjuk, felkockázzuk, annyi vízben hogy ellepje feltesszük főni.
Ha megpuhultak botmixerrel mind a kettőt pürésítjük, összeöntjük. Hozzáadunk 3 citrom kifacsart levét, 1 evőkanál citromsavat, 10 evőkanál mézet, 10 evőkanál eritritet, és annyi vízet, hogy kb 5-6 L legyen. Visszatesszük a tűzre.
1 kg őszíbarackot megpucolunk azt is pürésítjük, hozzáadjuk a többihez, összerottyantjuk és tisztított üvegekbe töltjük. Lehet fogyasztani azonnal is, hűtőben 1 hétig eláll. Ha télire készítjük akkor, száraz duntsztban hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BA Karfiol üvegben télire
BA Karfiol üvegben télire

A karfiolt rózsáira szedem, alaposan átnézem és váltott vízben többször megmosom, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig blansirozom, kiszedtem, és hideg vízzel leöblítettem. Ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás őszibaracklekvár
Vaníliás őszibaracklekvár

1 adag magozott, tisztított, darabolt őszibarackot felfőzök a cukorral és a dzsemfixxel és beledobok egy rúd kimagozott vaníliarúdat (a héját is).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)
Aszalt paradicsom (Lajos Mari)

. A rozmaringot leöblítjük, tűlevélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra (még jobb légkeveréssel 75 °C-ra). A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk (A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almapüré télire II
Almapüré télire II

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk. Lábosba tesszük, és közepes lángon, fedő alatt pároljuk, párszor átkeverjük. Néhány perc alatt az alma megpuh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk