menu

Családireceptkönyv.hu

Tudasfaja.com DON'T MISS Home > RECEPTEK > B


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg paradicsom
1 szár kapor
2-3 szegfűszeg
szegfűbors
babérlevél
¼ csípőspaprika
víz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
1,5 csésze cukor
1 evőkanál ecetsav

Elkészítés:


Tudasfaja.com DON'T MISS
Home > RECEPTEK > BEFŐTTEK > Rakj el paradicsomot télire! Ez a legétvágygerjesztőbb pácolt paradicsom, amit valaha ettem!
Rakj el paradicsomot télire! Ez a legétvágygerjesztőbb pácolt paradicsom, amit valaha ettem!

By Berta on 2017-07-11

A paradicsom az egyik legközkedveltebb nyári zöldségünk. Szerencsések vagyunk, ha otthon a kertben meg tudjuk termelni, hiszen a bolti paradicsomoknak ehhez képest teljesen ízetlenek.
Nyáron, frissen együnk minél több paradicsomot, majd zárjunk üvegbe jó sokat belőle télire. Ha valaki evett már kerti paradicsomot, tudja, a boltinak sem íze, sem vitamintartalma nincs. Az alábbi recept nagyon egyszerű, így könnyen készíthetünk pácolt paradicsomot.

Hozzávalók:
2 kg paradicsom
1 szár kapor
2-3 szegfűszeg
szegfűbors
babérlevél
¼ csípőspaprika
víz
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
bors
1,5 csésze cukor
1 evőkanál ecetsav
Elkészítés:
1.Mossuk meg a paradicsomokat. Szurkáljuk meg többször őket egy fogpiszkálóval.
2.Rakjuk le rétegesen egy nagy üvegben a paradicsomokat, a kaprot, a szegfűszeget, a szegfűborsot, a paprikát, a babérlevelet, és a borsot.
3. Töltsük fel az üveget meleg vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
4.Töltsük ki a vizet az üvegből, adjuk hozzá a darabokra vágott fokhagymát, a sót, a cukrot, és az ecetsavat.
5.Forraljuk fel, töltsük vissza az üvegbe, majd tegyük rá a fedelét. Borítsuk le egy nagy abrosszal, vagy takaróval az üveget, és hagyjuk így 1-2 napig

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Citromkrém(gasztroangyal)
Citromkrém(gasztroangyal)

A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)
Gyömbéres chiliszósz (csirkéhez,halhoz)

Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Befőtt
Befőtt

A cukrot felforralom a vízzel. Belerakom a gyümölcsöt a befőttes üvegbe, és ráöntöm a meleg szirupot. (teleöntöm) Szalicilt teszek a tetejére, 1 mokkáskanálnyit. Ngay lábasba tes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar cukrozott meggy télire
cukrozott meggy télire

elkészítés Az alaposan kiválogatott és leszárazott meggyet még alaposabban megmossuk, és kifejtjük. Ahány kiló fejtett gyümölcsünk van, annyiszor 25 dkg cukorral összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk