Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilvalekvár sütőben


Írta:

Elk. idő: 1 nap
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor

Elkészítés:


A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom.
Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig.

Reggel a lábast a tűzhelyen botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé.

Szilvalekvár sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbérszörp
Gyömbérszörp

A vízből és cukorból szirupot főzünk, majd mehet hozzá a gyömbér. Pici állás után mehet hozzá a citrom leve és a héja. Levesszük a tűzhelyről, majd állni hagyjuk, akár egy egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvakompót
Szilvakompót

a szilvákat üvegekbe rakjuk beleteszük a szegfűszeget, fahéjat elkészítjük a cukros vízet, ezzel feltöltjük vizes dunsztba tesszük főni 3o percre hagyjuk kihűlni másnapig

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

1.Először következik a legmunkaigényesebb lépés, erre szánjatok időt, mert ez bizony macerás. A narancsokról négy gerezdben le kell hámozni a héját. A héjából én éles késsel a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzás eperlekvár
Avatar Kovácsné kohajda Klaudia Kedvelnék
Bodzás eperlekvár

Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk