5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor
A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom.
Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig.
Reggel a lábast a tűzhelyen botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé.
A vízből és cukorból szirupot főzünk, majd mehet hozzá a gyömbér. Pici állás után mehet hozzá a citrom leve és a héja. Levesszük a tűzhelyről, majd állni hagyjuk, akár egy egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa szilvákat üvegekbe rakjuk beleteszük a szegfűszeget, fahéjat elkészítjük a cukros vízet, ezzel feltöltjük vizes dunsztba tesszük főni 3o percre hagyjuk kihűlni másnapig
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.Először következik a legmunkaigényesebb lépés, erre szánjatok időt, mert ez bizony macerás. A narancsokról négy gerezdben le kell hámozni a héját. A héjából én éles késsel a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű