5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor
A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom.
Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig.
Reggel a lábast a tűzhelyen botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé.
1. Az áfonyát megmossuk, a gyümölcslével leturmixoljuk. 2. Hozzáadjuk a cukrot felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. 3. Üvegekbe rakjuk, lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: 1 óraElőkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...
Elkészítési idő: 35 perc- a felezett sárgabarackokat üvegekbe tesszük, majd ráteszek: 1 ek cukor, 1 mk vaniliás cukor, 1/2 mk citromsav lezárom steril kupakokkal 90/30 · Frissítve: kb. egy perc...
Elkészítési idő:Az epret feldarabolom, nem túl apróra, most 2 kiló volt. Kilónként 20-30 dkg cukrot (epertől függ) és 1 teáskanál citromsavat szórok rá, összekeverem és egy kicsit állni hagyom. E...
Elkészítési idő: