5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor
A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom.
Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig.
Reggel a lábast a tűzhelyen botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé.
A virágokat leszedjük, ezzel kezdjük, arra azért figyeljünk, hogy ne út mellől szedjük. Meg lehet mosni van ahol azt írják, én nem tettem, mert hogy van ahol kifejezetten nem ajánl...
Elkészítési idő:- a jól elmosott üvegek aljára 4-4 ek cukrot teszek, - erre a gyümölcsöt, időnként az üveget megrázogatni, hogy több férjen bele, - felöntöm hideg vízzel (a tetején 1 ujjnyi ma...
Elkészítési idő: 4 óraA leszedett csalánt többször átmossuk ,majd a leveleit letépkedjük. Lehet fordítva is, akkor könnyebb picit :D. Természetesen még mindig kesztyűben dolgozunk,hacsak nincs ízületi...
Elkészítési idő:Elsőként dolgozd fel a zöldségeket a sütéshez. A paprika szárát vágd le, csumázd ki, a padlizsánokat pedig vágd félbe. A sütőt melegítsd elő 200 fokon, olajozd be a tepsit, rakd rá...
Elkészítési idő: 75 perc