Szilva lekvár: (2014-10-03)
2,5 kg magnélküli szilva, 20-25 dkg cukor 1 ek 20 %-os ecet, ½ szilvadzsem por.
A szilvát 4-be vágni soronként cukrozni, az edényt 1 ek ecettel átöblíteni. sütőben 150-170 C-fokon 4-5 órát főzni. Igy nem fröcsköl, és nem kell kevergetni.
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vízben tegyük fel főni a körtét és a gyömbért. Forraljuk fel, majd hagyjuk főni fedő alatt 20-25 percig. Tehetünk bele 1 teáskanál mézet fogyasztás előtt, mikor kicsit me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát egészben megfőzzük - sós vízbe tesszük fel főni, lassan főzzük, kb. 1,5-2 óra múlva lesz kész. Ha megfőtt, kihűtjük, majd a héját lehúzzuk, lereszeljük. Két almát is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA barackokat alaposan megmossuk,felezzük,kimagozzuk.Egy nagy edényben a vízből az édesítővel szirupot készítünk oly módon,hogy addig forraljuk állandó kevergetés mellet,míg fehér h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű