menu

Családireceptkönyv.hu

Szilva lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szilva lekvár: (2014-10-03)
2,5 kg magnélküli szilva, 20-25 dkg cukor 1 ek 20 %-os ecet, ½ szilvadzsem por.

Elkészítés:



A szilvát 4-be vágni soronként cukrozni, az edényt 1 ek ecettel átöblíteni. sütőben 150-170 C-fokon 4-5 órát főzni. Igy nem fröcsköl, és nem kell kevergetni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Piros arany Vali módra
Piros arany Vali módra

ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Gyömbéres körtekompót - TCM
Gyömbéres körtekompót - TCM

A hideg vízben tegyük fel főni a körtét és a gyömbért. Forraljuk fel, majd hagyjuk főni fedő alatt 20-25 percig. Tehetünk bele 1 teáskanál mézet fogyasztás előtt, mikor kicsit me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lekvár céklából
Lekvár céklából

A céklát egészben megfőzzük - sós vízbe tesszük fel főni, lassan főzzük, kb. 1,5-2 óra múlva lesz kész. Ha megfőtt, kihűtjük, majd a héját lehúzzuk, lereszeljük. Két almát is hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gelu Dóra
Házi baracklekvár(80%gytm)
Házi baracklekvár(80%gytm)

A barackokat alaposan megmossuk,felezzük,kimagozzuk.Egy nagy edényben a vízből az édesítővel szirupot készítünk oly módon,hogy addig forraljuk állandó kevergetés mellet,míg fehér h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk