Szilva lekvár: (2014-10-03)
2,5 kg magnélküli szilva, 20-25 dkg cukor 1 ek 20 %-os ecet, ½ szilvadzsem por.
A szilvát 4-be vágni soronként cukrozni, az edényt 1 ek ecettel átöblíteni. sütőben 150-170 C-fokon 4-5 órát főzni. Igy nem fröcsköl, és nem kell kevergetni.
A történet nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészíthetünk Édes Erős Pistát is azok kedvéért, Akik NEM kedvelik a Csípős IZT, de tudjuk, hogy mindenképpen a Csípős Az igazi. Vagy keverhetjük az, AZ édes paprikához adjunk EGY-K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A birsalmát szivacsos dörzsölés, körömkefézés, szóval némi tisztítás után nagyobb szeletekre, v. kockákra vágom. Nem kell sem meghámozni, sem a csumáját kivágni. 2. Kuktában an...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes