Szilva lekvár: (2014-10-03)
2,5 kg magnélküli szilva, 20-25 dkg cukor 1 ek 20 %-os ecet, ½ szilvadzsem por.
A szilvát 4-be vágni soronként cukrozni, az edényt 1 ek ecettel átöblíteni. sütőben 150-170 C-fokon 4-5 órát főzni. Igy nem fröcsköl, és nem kell kevergetni.
A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát meghámozzuk, ledará...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzükséged lesz egy befőttes üvegre és egy súlyra ami belefér az üvegbe is. Ne legyen túl nehéz, különben összetöri a virágokat. - frissen szedett több szirom rétegű cseresznye...
Elkészítési idő: 1 hét Nehézség: NehézLekvár: A tisztára mosott és sérülésektől megtisztított, kimagozott stb. gyümölcsöt ledarálom, megfőzöm. /kb. 1 - 3 óra /. Beleteszem a polisettet és 10-15 percig forralom. A for...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa mag nélküli változatot szeretnél készíteni, akkor cukor nélkül tedd fel főni, 40 perc után botmixerrel tört össze és passzírozd le). A zselésítő anyag a mag körül szokott lenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű