1,5 kg kimagozott meggy
50 dkg kristálycukor
1 zacskó Dr.Oetker zselésítő 1:3
15 dkg keserű csoki
1 dl rum
0,5 citrom leve
A meggyet felraktam a tűzre főni, kb. 15 perc után egy merülő mixerrel félig szétturmixoltam. Azért csak félig, mert én szeretem,ha érezhető benne a gyümölcs.
Ekkor a zselésítőn lévő utasítás szerint a zacskó tartalmát elkevertem 2 kanál cukorral, és hozzáadtam a meggyhez. 1-2 perc főzés után, folyton kevergetve, hozzáadtam a többi cukrot is. Ezzel még 10 percig forraltam lassú tűzön, néha megkevertem.
Majd beleraktam a kockára vágott csokit és a rumot. Megvártam,míg a csoki felolvadt, ez kb.2 perc, aztán már szedhettem is ki az előkészített üvegekbe.
Szárazdunsztban 1 éjszakát pihentek, majd mentek a kamra polcára. Ebből az adagból kb. 5 üvegnyi / 250 ml-es/ lekvárt kapunk.
A narancsokat alaposan megmossuk, kefével megsúroljuk, a héjukat tűvel néhány helyen megszurkáljuk, és nagyobb befőttesüvegbe tesszük Annyi vizet engedünk rájuk, amennyi ellepi ők...
Elkészítési idő:Robotgépben addig daráljuk, amíg krémszerű állagot nem kapunk.
Elkészítési idő:http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/09/szilva-lekvar-cukor-es-tartosito-nelkul.html
Elkészítési idő: