Szóval én egy -egy kilót darálok össze a következőkből: sárgarépa, fehérrépa, paradicsom, paprika, hagyma, kelkáposzta,zeller,; és fél kiló fokhagymát, és ugyanennyi sót ,valamint egy nagy csokor lestyánt, szintén aprítva, darálva .Mindezeket összekeverem nagyon alaposan, és üvegekbe töltve automatázom, 95 fokon negyven percig. Mindenre használom.Így nem túl sós, mert fél kiló só közel nyolc kiló zöldséghez az elfogadható, tehát közvetlenül húsra kenhetem, s így kisüthetem,, levesekbe, szószokhoz, rizshez, gyakorlatilag mindenhez használható.Ha szeretnétek, felteszem a fájlok közé, bár nem egy nagy szám, mert logikusak az összetevők, mégis azért írtam meg, mert már legalább hatszor csináltam, tehét kipróbált recept
A gyömbért - ha szükséges, keresztben kettévágva - vékonyan felszeleteljük. Kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, 10 percig alacsonyabb láng...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A dér csípte, teljesen érett, édes gyümölcsöt megmosom, kézzel egy kicsit összenyomkodom, és héjastól, magostól egy lábasba rakom. Ráöntöm a vizet, és lángelos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű