sárgabarack
víz
édesítő (vagy cukor) ízlés szerint
citromlé
5 szem szegfűszeg
1 csillagánizs
1 kardamon
1/2 rúd fahéj
A felöntőlét a fenti összetevőkkel elkészítem, összeforralom, hogy a fűszer átjárja a szirupot. Közben magmosom és kimagozom a barackot, ezalatt le is hűl a felöntőlé. A barackokat sterilizált üvegekbe helyezem, felöntőlével felöntöm. Befedem a befőzőfóliával, légmentessn lezárom a lapkával. Előkészítem az automatát, belehelyezem az üvegeket, majd a szükséges mennyiségű vízet beleöntöm az automatába.
Beállítás: 90°-on 30 perc.
Miután kihült, felcímkézem és megy a kamrába.
Az eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt hámozzuk, magtalanítjuk, reszeljük, mintha főzeléket készítenénk belőle. Egy lábasba tesszük a reszelt tököt, majd beleborítjuk az ananászt a levével együtt. (Ha nagyobb d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű