sárgabarack
víz
édesítő (vagy cukor) ízlés szerint
citromlé
5 szem szegfűszeg
1 csillagánizs
1 kardamon
1/2 rúd fahéj
A felöntőlét a fenti összetevőkkel elkészítem, összeforralom, hogy a fűszer átjárja a szirupot. Közben magmosom és kimagozom a barackot, ezalatt le is hűl a felöntőlé. A barackokat sterilizált üvegekbe helyezem, felöntőlével felöntöm. Befedem a befőzőfóliával, légmentessn lezárom a lapkával. Előkészítem az automatát, belehelyezem az üvegeket, majd a szükséges mennyiségű vízet beleöntöm az automatába.
Beállítás: 90°-on 30 perc.
Miután kihült, felcímkézem és megy a kamrába.
Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe. Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük fel egy kis vízzel, ami ellepi a cukrot. Adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk. 2. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. 3. A citromot vékonyan meghámozzuk, az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük az almát, szalicilt teszünk rá. egy napig hagyjuk pihenni, majd üvegekbe rakjuk a levével együtt. Lekötözzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett folytonos keverés mellett felfőzzük, majd fagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű