2 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
3 db zeller
3 db karalábé
1 közepes fej karfiol
1 közepes fej kelkáposzta
6 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
3 csokor petrezselyem
25 dkg só (kilogrammonként)
A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk.
A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is és kg-ként 25 dkg sót számítva megsózzuk.
1 napot állni hagyjuk, azután befőttes üvegekbe rakjuk (minden üvegbe jusson a zöldség levéből is).
Hűvösebb helyen tároljuk. Felbontás után is eláll.
A zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 kg sót és jól összekeverjük, majd befőttes üvegekbe töltjük. Érdemes kissé lenyomkodni a zöldségeket az...
Elkészítési idő:A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat, héjával együtt...
Elkészítési idő:Az epret megmossuk, felszeleteljük, ráöntjük a cukrot és a citromlevet majd fél órát hagyjuk állni. Ezután 15 percet főzzük majd hozzáadjuk a pektint, még 5 percig főzzük és csírá...
Elkészítési idő:Összekeverjük a csiliszószt a citromlével, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt fokhagymát és a fűszereket. A citromokat hosszában félbevágjuk, vékony félholdakra szeleteljük, a magok...
Elkészítési idő: