2 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
3 db zeller
3 db karalábé
1 közepes fej karfiol
1 közepes fej kelkáposzta
6 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
3 csokor petrezselyem
25 dkg só (kilogrammonként)
A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk.
A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is és kg-ként 25 dkg sót számítva megsózzuk.
1 napot állni hagyjuk, azután befőttes üvegekbe rakjuk (minden üvegbe jusson a zöldség levéből is).
Hűvösebb helyen tároljuk. Felbontás után is eláll.
A történet nem is lehetne egyszerűbb, mert az elkészítés mindössze annyi, hogy megpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszedtük a piszkét, majd szemenként lecsíptük a piszkeszem bajuszos végét. (Vagyis letisztítottuk). Hideg vízben jól megmostuk a piszkét. A tiszta piszkeszemeket félig betöltöt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk. A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű