- 3 kg magozott szilva
- 50 dkg cukor
- 2 ek 10%-os ecet
- 1 dl rum
- 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
A szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétterüljön.
200 fokos sütőben felforraljuk, majd visszavesszük 150 fokra és még egy órát sütjük. A dzsemfixet elkeverjük egy kevés szilvalével, majd besűrítjük vele a lekvárt.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk a lekvárokat, majd hagyjuk kihűlni.
5 db 5 dl üveg
A szilvákat kimagozom, ha kimagoztam, akkor egy nagy lyukú darálón ledarálom. Menetközben nem nagyon szabad kavargatni a lekvárt, mert attól oda fog égni. Éret szilvát használjunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétte...
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KönnyűA sütőben megsült tököt egy fazékba teszem, hozzáadom a narancsok levét, a cukrot és a benne elkevert dzsemfixet. A vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a masszába, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű