- 3 kg magozott szilva
- 50 dkg cukor
- 2 ek 10%-os ecet
- 1 dl rum
- 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
A szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétterüljön.
200 fokos sütőben felforraljuk, majd visszavesszük 150 fokra és még egy órát sütjük. A dzsemfixet elkeverjük egy kevés szilvalével, majd besűrítjük vele a lekvárt.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk a lekvárokat, majd hagyjuk kihűlni.
5 db 5 dl üveg
A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tessz...
Elkészítési idő:A cukorból, vízből borkősavból szirupot főzök. Ráöntjük a citromra és bodzavirágra. 1 hétig állni hagyom, de naponta többször kevergetem. Leszűröm, üvegekbe töltöm. Tetejére kic...
Elkészítési idő:1. A birsalmát szivacsos dörzsölés, körömkefézés, szóval némi tisztítás után nagyobb szeletekre, v. kockákra vágom. Nem kell sem meghámozni, sem a csumáját kivágni. 2. Kuktában an...
Elkészítési idő: