2,5 kg eper
ebből lesz kb másfél liter szörp és 4*3 dl lekvár
Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángon főzöm. Amikor kezd leve lenni, akkor szűrőt nyomok a közepébe és kikanalazom a szörpöt üvegbe. Azt lezárom, fejre állítom kész.
Utána a zselésítő anyagot beleteszem az eperbe és befejezem a lekvárt.
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük -kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk -a dinnyét először főzve besűritjük, -majd hozzáad...
Elkészítési idő: 1oraA paradicsomokat merítsük forró vízbe, majd hámozzuk meg. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk akkora darabokra, hogy a turmixgép elbírjon velük. Aki akarja, húsdarálóval is...
Elkészítési idő: