menu

Családireceptkönyv.hu

Eper lekvár és szörp egybe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg eper

ebből lesz kb másfél liter szörp és 4*3 dl lekvár

Elkészítés:


Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángon főzöm. Amikor kezd leve lenni, akkor szűrőt nyomok a közepébe és kikanalazom a szörpöt üvegbe. Azt lezárom, fejre állítom kész.
Utána a zselésítő anyagot beleteszem az eperbe és befejezem a lekvárt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSERESZNYE BEFŐTT *
CSERESZNYE BEFŐTT *

Magos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, kb. 5 percig ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar ketchup
ketchup

Egy kb 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük az apróra feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát,fokhagymát, zellert, babérleveleket és az 1 evőkanál sót. 1 óra hossza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGY CUKROZVA NYERSEN
MEGGY CUKROZVA NYERSEN

A meggyet megmossuk, kimagozzuk . 1 kg meggyhez számítunk 50 dkg cukrot. Nálam most túl érett volt,így csak 40 dkg-ot tettem hozzá. Egy nagy tálba tesszük,mennyiségtől függően....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BIRSALMASAJT
BIRSALMASAJT

Krotos Erika RECEPT: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell felten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk