Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vaníliás sárgadinnye befőtt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sárgadinnyét meghámoztam, kimagoztam, a lágy részeket is kikapartam. Sárgadinnyevájóval golyókat formáztam, de lehet 2-3 cm-es kockákra vágni is. Gyenge ecetes vízbe áztattam félnapig, de lehet egy éjszakára is. Ezután felforraltam az ecetes vízzel, leszűrtem a dinnyéket belőle, leöblítettem tiszta, hideg folyóvízzel, majd üvegekbe tettem.
1 liter vízben feloldottam 75 dkg cukrot, felforraltam és tettem bele egy teáskanálnyi vaníliaaromát. Forrón a dinnyékre öntöttem, rögtön rácsavartam a tetejét és fejreállítottam az őket. Hagytam langyosra hűlni, majd az automatában Kochen (100 fok) fokozaton 30 percig dunsztoltam. Amint lejárt a félóra, rögtön kivettem az üvegeket a gépből, nem benne hagytam kihűlni!
Két nap múlva a dunsztolást megismételtem. (Ugyanúgy Kochen 30 perc.)

Ezt a receptet több neten található receptből ollóztam össze kis változtatásokkal és végül átdolgoztam az automatára. Tapasztalatból tudom, hogy a sárgadinnye a legkényesebb gyümölcs befőzés szempontjából, hamar erjed, ezért könnyen felforrhat. A 75 dkg cukor először nagyon soknak tünt nekem, de a cukorszirup segíti az eltarthatóságot. A levét majd a férjem megissza szörpként (nagyon édesszájú).

Trükkök, tippek, praktikák:


Jucus receptje alapján, nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Töltöttpaprikának való
Töltöttpaprikának való

A paprikákat ha forró paradicsomlébe dobod és 3-4 percet főzöd forrástól számítva, megpuhul annyira, hogy egymásba helyezve a szájukkal felfele, betudsz tenni az üvegbe több darabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Körtelekvár
Körtelekvár

Az egész fahéjat száraz edényben 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben a körtéket meghámozzuk. A meghámozott körtéket negyedeljük és kivágjuk a magházat. Hámozás és darabolás közben c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marcipános kajszilekvár
Marcipános kajszilekvár

A megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár
Szilvalekvár

A lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük össze a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk