tisztított körte
cukor
2-3 szegfűszeg (én őröltet használtam)
fahéj egészben
zselésítő (bármelyik jó)
1 db citrom leve és héja
A megpucolt körtét darabokra vágjuk és egy fazékba tesszük, rácsavarjuk a citrom levét, egy pici vízzel (kb 1dl) feltesszük főni, majd botmixerrel pépesítjük. Belerakjuk a fűszereket és összefőzzük.
Hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt, majd kavargatva ismét felforraljuk. A fahéjat kivesszük és takarékra tesszük, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk az üvegeket, 10 percre fejre állítjuk, majd másnap amikor kihűltek, a spejzba rakjuk.
Nekem a fűszerekhez külön erre a célra vett tartóm van (a képen ez is látszik), így nem kell bányászni a fahéjdarabokat.
A meggyet felraktam a tűzre főni, kb. 15 perc után egy merülő mixerrel félig szétturmixoltam. Azért csak félig, mert én szeretem,ha érezhető benne a gyümölcs. Ekkor a zselésítőn...
Elkészítési idő: 1 óraA gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- m...
Elkészítési idő:Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel m...
Elkészítési idő: 2 óra