menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldparadicsom lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg zöld paradicsom,
45 dkg, cukor
2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:



A paradicsomokat megmossuk, majd félbe vágjuk és a fehér kocsányt eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A felaprított paradicsomot tegyük egy nagy lábasba és kis lángon lefedve addig főzzük, amíg levet nem enged. (ez kb. 40 perc) Néha kavargassuk meg, le ne ragadjon az alja. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a citromok levét és reszelt héját, majd fedő nélkül kis lángon, nagyon gyakran kevergetve főzzük, addig szét nem mállik és zselészerűvé válik (ez kb. 2 óra).
Ezután steril üvegekbe töltjük és fejjel lefelé szárazdunsztba tesszük. Akinek jobban tetszik, az át is passzírozhatja szűrőn, hogy sima legyen, de a kis darabkák csak különlegesebbé teszik a lekvárunkat.
Palacsintába, piskótába, vagy csak pirítósra kenve fogyasszuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Banánlekvár
Banánlekvár

"Szottyad" banán felhasználására. A banánokat megpucoljuk, villával összetörjük. Mehet hozzá a citromlé, a víz és a cukor, majd feltesszük főni, forrás után 5-10 percig főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ŐSZIBARACK BEFŐTT *
ŐSZIBARACK BEFŐTT *

A tasakon lévő használati utasítás szerint készítettem. Minden üvegbe 1 szem szegfűszeget tettem. Egy kis merőkanálnyi lé fért még az üvegbe sok lé maradt, több adaghoz is elég.

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Tépett húsos hamburger
Tépett húsos hamburger

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chilis -csokis meggylekvár
Chilis -csokis meggylekvár

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk, és lehetőleg kézzel átgyúrjuk. Végezzük a műveletet gumikesztyűben, ha érzékeny a bőrünk. Bizonyos kozmetikumok is gyümölcssavat használna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk