Családireceptkönyv.hu

Zöldparadicsom lekvár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg zöld paradicsom,
45 dkg, cukor
2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:



A paradicsomokat megmossuk, majd félbe vágjuk és a fehér kocsányt eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk.
A felaprított paradicsomot tegyük egy nagy lábasba és kis lángon lefedve addig főzzük, amíg levet nem enged. (ez kb. 40 perc) Néha kavargassuk meg, le ne ragadjon az alja. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a citromok levét és reszelt héját, majd fedő nélkül kis lángon, nagyon gyakran kevergetve főzzük, addig szét nem mállik és zselészerűvé válik (ez kb. 2 óra).
Ezután steril üvegekbe töltjük és fejjel lefelé szárazdunsztba tesszük. Akinek jobban tetszik, az át is passzírozhatja szűrőn, hogy sima legyen, de a kis darabkák csak különlegesebbé teszik a lekvárunkat.
Palacsintába, piskótába, vagy csak pirítósra kenve fogyasszuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
Aszalt paradicsom fűszeres olajban

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Darabos paradicsom tésztára
Darabos paradicsom tésztára

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér 2 - Gasztroajándék (Sóbors)
Kandírozott gyömbér 2 - Gasztroajándék (Sóbors)

A gyömbért pucoljuk meg, erre itt találunk egy szuper módszert. Mossuk meg a gumókat, és kockázzuk fel 1-1,5 centis darabokra. Tegyük egy lábasba, és öntsünk rá annyi vizet, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Levendulás eperlekvár (1,2kg eperrel)
Levendulás eperlekvár (1,2kg eperrel)

Megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, ha szükséges a nagyobb darabokat aprítsuk fel, majd keverjük össze a befőzőcukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk