Hozzávalók:
1 kg füge
20 dkg cukor
1 alma
A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
1. A körtéket előbb mossuk alaposan meg, majd a hámozást követően távolítsuk el a magházakat. 2. A gyümölcsöt kockázzuk fel, és tegyük bele kb. 1 liter vízbe. 3. A vízbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meghámozott birsalmát negyedekre vágjuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, és azonnal citromos vízbe tesszük, mert hamar megbarnul. Közben a vizet a kristálycukorral meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 kg megmosott, megtisztított, felkockázott tökhúst 10 liter vízbe rakunk, melybe előzőleg 2 dl 20%-os ecetet kevertünk. 24 órán keresztül, (de legalább egy éjjelen át) áztatjuk....
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű2 l vízbe beáztattam a megmosott citromfűleveleket, beletettem a citromkarikákat, és ázni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforraltam, majd 15 per...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Könnyű