Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Füge lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg füge
20 dkg cukor
1 alma

Elkészítés:


A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Füge lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarack saját levében
Sárgabarack saját levében

- a felezett sárgabarackokat üvegekbe tesszük, majd ráteszek: 1 ek cukor, 1 mk vaniliás cukor, 1/2 mk citromsav lezárom steril kupakokkal 90/30 · Frissítve: kb. egy perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlekvár, vagy dzsem
Eperlekvár, vagy dzsem

Az eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggybefőtt - OK
Meggybefőtt - OK

1. Egy kilogramm kimagozott meggyhez 50-60 dkg cukor szükséges és üvegenként 2 cl rum vagy konyak (esetleg kevesebb, de min. 1 ek). 2. A megmosott, kimagozott meggyre rászórtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fagyi - meggyes
Fagyi - meggyes

A hozzávalókat turmixgépben krémmé turmixoltam, majd fagyasztóba tettem és fél óránként újra turmixoltam (háromszor).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk