1 kg sárgarépa
4 dl víz
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 narancs és 2 citrom kicsavart leve
A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük. Amikor elkészült leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Engedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter vizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki és vágjuk ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBefőtt: 80 fokon 30 percig automatázni. Meggylé: 80fok / 20perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű"Szottyad" banán felhasználására. A banánokat megpucoljuk, villával összetörjük. Mehet hozzá a citromlé, a víz és a cukor, majd feltesszük főni, forrás után 5-10 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk. 2. A citromsavat belekeverjük és hűlni hagyjuk. 3. A citromot vékonyan meghámozzuk, az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű