Családireceptkönyv.hu

Rumos őszibarack-lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3.5 kg őszibarack
1.5 kg cukor
38 ml rumaroma
3 csomag dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
3 ek citromlé

Elkészítés:


A barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet.
Fél órát főzzük.
Kimerjük üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. A tetejére pici nátriumot tehetünk.

Rumos őszibarack-lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Lekvár - tartósítószer nélkül
Lekvár - tartósítószer nélkül

A hibátlan, megtisztított gyümölcsöt beleteszem egy nagy lábasba, és elkezdem hevíteni. Amikor már kezd főni és "szétfőtt", botmixerrel pépesíteni szoktam. Ha már jó forró, beletes...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Körte a saját levében
Körte a saját levében

A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magházát és a termését, vékony szeletekre vágjuk, szorosan megtöltjük a literes üvegeket, enyhén megszórjuk cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muskotályos körtelekvár
Muskotályos körtelekvár

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár

Egy edénybe rakjuk a barackot és közepes lángon elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a fruktózt. Óvatosan bánjunk a fruktózzal, mert nagyon gyorsan meg tud karamelizálódni. Ha túl pirul kes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk