3.5 kg őszibarack
1.5 kg cukor
38 ml rumaroma
3 csomag dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
3 ek citromlé
A barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet.
Fél órát főzzük.
Kimerjük üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. A tetejére pici nátriumot tehetünk.
A vízben a cukrot felforralom bele rakom a citromsavat és a Nátrium benzonátot. Ezután a bodza virágokat is belerakom megvárom még rottyan egyet és hagyom benne kihülni. Amikor kih...
Elkészítési idő: 2x fél óra Nehézség: KönnyűNálam a sterilizálás, az üveg kifőzése a következőképpen történik, az üvegek már kiürüléskor alaposan el vannak mosva... ilyenkor újra öblítem, majd felengedem a legmelegebb vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot tegyük bele egy nagy edénybe és öntsük rá a vizet. Forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ekkor tegyük bele a bodzavirágokat, a citromszeleteket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hibátlan, megtisztított gyümölcsöt beleteszem egy nagy lábasba, és elkezdem hevíteni. Amikor már kezd főni és "szétfőtt", botmixerrel pépesíteni szoktam. Ha már jó forró, beletes...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű