Családireceptkönyv.hu

Rumos őszibarack-lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3.5 kg őszibarack
1.5 kg cukor
38 ml rumaroma
3 csomag dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
3 ek citromlé

Elkészítés:


A barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet.
Fél órát főzzük.
Kimerjük üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. A tetejére pici nátriumot tehetünk.

Rumos őszibarack-lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvabefőtt kuktában
Szilvabefőtt kuktában

A szilvát kimagozom, majd az üvegekbe nyomkodom. Rászórok 1 evk cukrot, pici fahéjat és jó erősen lezárom. A kuktába fél magasságig vizet rakok, beleteszem az üvegeket és kb 20 per...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Gyömbéres narancslekvár
Gyömbéres narancslekvár

A cukkinit felkockázzuk és annyi vízzel tesszük főni, hogy ne lepje el teljesen, lefedve főzzük, hamar meg van. Én botmixerrel pürésítettem. Beletettem az almát és főztem vele egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pálinkás sárgabaracklekvár
Pálinkás sárgabaracklekvár

A barackokat leturmixoljuk, maradjanak azért benne darabok. Összekeverjük a cukorral, a pálinkával és a zselésítővel és felforraljuk. Forrástól számítva 3 percig főzzük. A képződö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk