3.5 kg őszibarack
1.5 kg cukor
38 ml rumaroma
3 csomag dzsemfix
2 csomag vaníliás cukor
3 ek citromlé
A barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorral összekevert dzsemfixet.
Fél órát főzzük.
Kimerjük üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. A tetejére pici nátriumot tehetünk.
Leszemeztem a szőlőt, feltettem főni (nem kell alá semmi folyadék). Kb. másfél órán keresztül rotyogott, addigra a szemek teljesen megpuhultak, szétfőttek. Ezután egy szitán átpass...
Elkészítési idő:A körtedarabokat a sárgadinnye szeletekkel, citromkarikával vegyesen üvegekbe rakjuk, a többi hozzávalóból szirupot főzünk. Ha a cukor elolvadt, a szirupba keverjük a natrium benzo...
Elkészítési idő:A céklát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és héjastól tedd fel főni. Főzd két órán keresztül, közben facsard ki a három narancs levét, amit ne szűrj le. Ha a cékla megfőtt, bot...
Elkészítési idő: 2óra 20 percEgy nagyobb lábasba vizet öntöttem, elkevertem benne a citromlevet és a meghámozott, magháztól megtisztított, nagyobb kockára vágott almát ebbe dobtam bele. Hozzáadtam a karikára v...
Elkészítési idő: