menu

Családireceptkönyv.hu

Birs sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg. birsalma vagy birskörte (nekem vegyesen volt)
1 Citrom
80 dkg. Cukor

Elkészítés:


A birseket alaposan megmostam, negyedeltem és a magházát ill. a hibás részeket kivágtam. Nem hámoztam meg, mert kell a szín és a pektin.
Feldaraboltam fél citrom levét ráfacsartam, és csak annyi vízet öntöttem rá, ami éppen csak ellepte, majd jó puhára föztem.
Alaposan lecsurgattam, megmértem és botmixerrel pürésítettem. Egy kg. főtt alapanyagra számitva 80. dkg. cukrot hozzáöntöttem és addig főztem, mint a lekvárt míg jó sűrű lett, közbe ráfacsartam a citrom másik felét.
Gyorsan formába kanalaztam és ma kivettem a formákból.
Remélem érthetően írtam le, de ha van kérdés szívesen válaszolok.:-)
A levét ízlés szerint cukorral vagy édesítővel + vízzel hígítva nagyon finom gyümölcs levet kapunk.

Birs sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Susan
Sárgabarack saját levében
Sárgabarack saját levében

- a felezett sárgabarackokat üvegekbe tesszük, majd ráteszek: 1 ek cukor, 1 mk vaniliás cukor, 1/2 mk citromsav lezárom steril kupakokkal 90/30 · Frissítve: kb. egy perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromlikőr
Citromlikőr

Először is le kell hámozni a citromról a héját. De óvatosan, úgy, hogy csak a sárga részét vegyük le, a fehér, keserű részt nem szabad. Ezt beletesszuk az alkoholba, lezárjuk az üv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalácsos sütőtöklekvár
Mézeskalácsos sütőtöklekvár

Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos gesztenyelekvár
Narancsos gesztenyelekvár

A gesztenyéket mossuk meg, majd vagdaljunk keresztet a hegyesebb végébe. Minél mélyebben be tudjuk vágni, annál könnyebb lesz később pucolni. Közben vizet forralunk és amikor már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk