menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos sütőtöklekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 ,5 kg (pucolt mennyiség) sütőtök
2 óriás narancs
1 csomag dzsemfix
1 dl víz
kb. 1 dl cukor (elhagyható, attól függően, milyen édes a tök)

Elkészítés:


A sütőtököt vágjuk koc­kákra, ha főzzük,de lehet hagyományos módon megsütni is A narancsokat na­gyon vékonyán hámozzuk meg, lehetőleg egyáltal ne maradjon rajta fehér rész. A héjukat vágjuk apró darabokra, a levüket facsarjuk ki.
A tököt a narancsok héjával, levével és húsa valamint az 1 dl vízzel pároljuk puhára, majd krumlitörővel nyomjuk szét.

Adjuk hozzá a cukrot a dzsemfixet, és 3 perc zubogva főzzük. Amúgy forrón üvegekbe rakjuk (vigyázva, nehogy szét pattanjon), erősen lezárjuk-minimum 5 percre fejükre állítjuk.

Nagyon finom, kicsit hasonlít a sárgabaracklekvárhoz. A nagynéném szerint a sárgabaracklekvárba is szoktak kevéske sütőtököt főzni, jobb az íze, a színe viszont csodálatos lesz. Azt még nem próbáltuk!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eperdzsem
Eperdzsem

Elkészítés: 1.) A gyümölcsöt megtisztítjuk, botturmix segítségével pépesítjük (vagy nagyon apróra vágjuk). 2.) A gyümölcsöt egy nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarás-almás lekvár
Rebarbarás-almás lekvár

Az almát meghámozom és szeletekre vágom (én 8- ba vágtam) és rányomom a citrom levét pici vizet öntök hozzá és főni teszem.Mikor puhára főtt össze turmikszolom . A rebarbarát me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ínyenc sárgabarack lekvár
Ínyenc sárgabarack lekvár

A gyümölcsöt néhányszor forró vízzel leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, negyedeljük, és 1100g-ot kimérünk. 2 Elkészítés: A gyümölcsök felét pürésítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Darabos paradicsom tésztára
Darabos paradicsom tésztára

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsom héját lehúzzuk kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Lassú tűzön főzzük, kicsit besűrítjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk