Gabriella Németh
2015. július 5. · szerkesztve ·
Cékla felöntőlé: 2 liter víz, 2 dl 10%-os ecet (mi nem szeretjük ha nagyon savanyú), 1 kk őrölt kömény, 1-2 ek só, 3-4 ek folyékony édesítő. A céklát nyersen rakom az üvegbe. 100 fokon 120 percig automatáztam.
A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat a magjától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és vízben jó puhára főzzük. Ezután vagy szitán áttörjük vagy ledaráljuk. Az áttört masszához kilónként 70 dkg cukrot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, leöntjük a cukorral, letakarjuk, és ha elkezd sercegni, kis lángon főzni kezdjük. Amikor már levet eresztett, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű