menu

Családireceptkönyv.hu

Cékla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gabriella Németh
2015. július 5. · szerkesztve ·

Cékla felöntőlé: 2 liter víz, 2 dl 10%-os ecet (mi nem szeretjük ha nagyon savanyú), 1 kk őrölt kömény, 1-2 ek só, 3-4 ek folyékony édesítő. A céklát nyersen rakom az üvegbe. 100 fokon 120 percig automatáztam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Egyszerű eperdzsem
Egyszerű eperdzsem

Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam). Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalma sajt
Birsalma sajt

A birsalmákat a magjától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és vízben jó puhára főzzük. Ezután vagy szitán áttörjük vagy ledaráljuk. Az áttört masszához kilónként 70 dkg cukrot...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres birsalmalekvár
Fűszeres birsalmalekvár

A birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, leöntjük a cukorral, letakarjuk, és ha elkezd sercegni, kis lángon főzni kezdjük. Amikor már levet eresztett, beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk