Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymalekvár


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg lilahagyma
5 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
ízlés szerint egy kevés őrölt fekete bors
1 tk vaj

Elkészítés:


A hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor szépen elkezd karamellizálódni, és a hagyma is lassan elkezd barnulni. Alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett addig főzzük - kb. 10 perc -, míg kissé barnás, karamelles, puha lesz a hagyma. Kifőzött üvegbe adagoljuk, majd lezárjuk.

Hagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Füge lekvár
Füge lekvár

Mosás után a fügék tetejét, kis kalap szerűen levágtam. Azon a felükön tettem ezt velük, ahol a kocsánnyal a fához kapcsolódnak és ahol a jellegzetes fehér tejet bocsátják ki, miut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancs-alma lekvár recept
Narancs-alma lekvár recept

Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres házi almachutney
Fűszeres házi almachutney

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, közben sózzuk. Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Megszórjuk cukorral és együtt főzzük, amíg az alma levet nem enged....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
"Alma-nutella"
"Alma-nutella"

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk