15 dkg lilahagyma
5 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
ízlés szerint egy kevés őrölt fekete bors
1 tk vaj
A hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor szépen elkezd karamellizálódni, és a hagyma is lassan elkezd barnulni. Alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett addig főzzük - kb. 10 perc -, míg kissé barnás, karamelles, puha lesz a hagyma. Kifőzött üvegbe adagoljuk, majd lezárjuk.
Megfőzöd a céklát, de ha van türelmed akkor a sütőbe süsd meg sokkal finomabb lesz. Megpucolod ha megpuhult, készítesz levet neki, ami a következő: Mérd meg hogy kb mennyi a cék...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral, szegfűszeggel, és fahéjjal felforraljuk. Közben megkóstoljuk, hogy elég ízes-e. Ha az ízek még kioldódtak, beletesszük a felvágott birsalmát, és lassú tűzön ad...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a magját és levét kiskanállal kivesszük. A fél paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki nem akar passzírozással bajlódni és nem zavarja a paradicsom apró magja, készíthet gyors paradicsomlét is. - A paradicsomokat megmossuk, és feldaraboljuk - Húsdarálón ledarál...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű