7 kg szilva
1 kg cukor
2 dl 10%-os ecet
olaj
Olyan szilvát kell a befőzéshez alkalmaznunk, ami nem rohadt, nem kukacos, kissé lehet puha és szottyadt. Vegyünk elő egy akkora lábast, amibe belefér majd a szilva, az oldalát olajjal kenjük be. A kimagozott, megmosott szilvát tegyük ebbe a lábasba, tegyük rá a cukrot és az ecetet. Kis lángon 7 óráig kavargassuk, amíg buborékosodni nem kezd, majd nagyobb lángon 40 percig főzzük tovább. Még melegen szedjük ki alaposan megmosott üvegekbe és légmentesen zárjuk le és tegyük el télire. Kissé hosszadalmas, de aki szereti, minden fáradtságot megér.
Az érett, frissen szedett meggyet kiválogatom, megmosom, lecsöpögtetem. A magját eltávolítom, a gyümölcshúst összezúzom. Hozzáöntöm a vizet és a kevés vízben feloldott citromsava...
Elkészítési idő:A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pürésítjük. 2 kg nyers répából kb. 1,5 kg pürére számíthatunk úgy, hogy a hámozás alapos volt és darabolás közben elfogyott néhá...
Elkészítési idő:A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén fo...
Elkészítési idő: