1 kg áfonya
Latin neve:(Vaccinium myrtillus)
Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat tartalmaz.
Az őz, nyúl, szarvas, vaddisznó elkészítésénél pikáns, közkedvelt íze miatt nélkülözhetetlen. Ezekhez az ételekhez kompót, mártás, saláta, vagy dzsem formájában lehet feltálalni. Különleges zamatán kívül az áfonyával a szervezetbe értékes tápanyagot is juttatunk.
Lekvár, (dzsem), bor, likőr, szörp, vagy tea alakjában is nagyon jó hatású a bélflórára, mert a bél nyálkahártyáját ellenállóvá teszi, emésztési zavaroknál, krónikus bélhurutnál, bélfertőzéseknél, hasmenésnél, és szájbetegségeknél is jó szolgálatot tesz.
https://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Mit-mihez/A/Áfonya
Magos változat: A cseresznyét a szárától megtisztítva megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a cukorral felforraljuk. A gyümölcs egy részét beletesszük a szirupba, amibe befőtt ta...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1./ Az epret mossuk meg, keverjük össze a kétféle cukorral és a levendula ággal egy éjszakán át érleljük. 2./ Másnap vegyük ki belőle a levendula ágat és forraljuk össze a cukros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTele rakom az üvegeket,cseresznyével vagy meggyel,kevés cukrot rá,felöntöm forralt vízzel.Rácsavarom a tetőt és nagy fazék hideg vìzben oda teszem főni üvegestül.Forrástòl számolva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű