szilva :)
A szilvét megmosom, kimagozom. Tepsibe, edénybe teszem és megy a sütőbe. 150 fokon addig amíg levet nem erszt, aztán lejjebb vesszük, de csak annyira, hogy kicsit még gyöngyözzön. Jó sok idő, akár 10 óra is, de teljesen elfő a leve és olyan sűrű lesz, hogy a kanálról sem folyik le.
Aztán mehet üvegbe és száraz dunsztba.
Elvileg nem kell keverni, de én nem bírtam ki :)
Az epret megtisztítjuk, az egészen nagy szemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk. A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKochen fokozaton 90 percre (100°C)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra. Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, fűszerezzük í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű