1 kg cékla
10 dkg cukor
Fél narancs leve
1 tábla étcsoki
1. A céklát megmosom, megfőzöm, botmixerrel ledarálom.
2. Hozzáadom a többi hozzávalókat, a csokit érdemes előolvasztani.
3. 15 percig rotyogtatni.
4. üvegekbe rakni, 10 percig lefelé fordítva rakni.
Elkészítés: Az érett, fekete bodzát vízzel leöblítjük és leszemezzük. Egy kg gyümölcshöz 80 dkg cukorból 2 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a gyümölcsöt, és erős tű...
Elkészítési idő: 1,5 óraA zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a...
Elkészítési idő:Készítsük elő a barackokat: vágjuk őket félbe, a nagyobbakat 3-4 cikkre és távolítsuk el a magot (ízlés szerint meg is hámozhatjuk őket). Áztassuk a barackokat citromos vízbe 10-15...
Elkészítési idő:1. 5 kg szárral és maggal együtt mért meggyhez 2 kg cukrot számítunk. 2. A leszárazott, megmosott gyümölcsről lecsorgatjuk a vizet, kimagozzuk, és a cukorral, 4-5 szem porrá tö...
Elkészítési idő: