Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldparadicsom lekvár!


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- zöldparadcsom
- befőzőcukor Extra 2:1
- vaniliacukor
- citrom leve
- rumaroma

Elkészítés:


A paradicsomokat megmosom feldarabolom,kivágom a rosszát és főni teszem annyi vízzel hogy épp ellepje.Miután jó puhára megfőtt átpasszírozom.

Megmérem a levet és az szerint hogy mit ír a cukron 900 ml lé és 1 csomag cukor vagy 700 ml lé és 1 csomag cukor (nem mindig egyforma legalábbis itt) 3 percig főzzük tetszés szerint ízesítjük citromlével , rumaromával,vanília cukorral.

Forrón üvegekben töltöm ,fejreállítom és úgy hagyom míg kihűl .

Zöldparadicsom lekvár!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nikcsi83
Levendula zselé
Levendula zselé

A hozzávalókat egy lábosba teszem és 40-45 percig főzöm, forralom. Egy hosszúkás üveget előkészítek, ráteszem a csőrös töltőformát (most nem jut eszembe a tisztességes neve) gézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Illatos sütőtöklekvár
Illatos sütőtöklekvár

Egy nagyobb sütőtököt megfosztunk a héjától, a magoktól, és felkockázzuk. Mérjük le, a fenti adatok nekem 1,2 kg-hoz voltak elegendőek, de a főzés közben még alakíthattok az ízvilá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilva-chutney
Szilva-chutney

A chutney főzésben az a legjobb, hogy amíg puhul a lábasban a gyümölcs, magunk alakíthatjuk a pikánsságát, csípősségét. Érdemes mindig kevesebb fűszerrel kezdeni (főleg ha először...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás -pitypang zselé
Almás -pitypang zselé

- Az apróra vágott almát, a virágfejekkel együtt tiszta (ecettel áttörölt, majd megszárított) fazékba raktam. Hozzáadtam a frissen facsart citrom levét (a magoktól megszűrtem)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk