- zöldparadcsom
- befőzőcukor Extra 2:1
- vaniliacukor
- citrom leve
- rumaroma
A paradicsomokat megmosom feldarabolom,kivágom a rosszát és főni teszem annyi vízzel hogy épp ellepje.Miután jó puhára megfőtt átpasszírozom.
Megmérem a levet és az szerint hogy mit ír a cukron 900 ml lé és 1 csomag cukor vagy 700 ml lé és 1 csomag cukor (nem mindig egyforma legalábbis itt) 3 percig főzzük tetszés szerint ízesítjük citromlével , rumaromával,vanília cukorral.
Forrón üvegekben töltöm ,fejreállítom és úgy hagyom míg kihűl .
A vízben a cukrot felforralom bele rakom a citromsavat és a Nátrium benzonátot. Ezután a bodza virágokat is belerakom megvárom még rottyan egyet és hagyom benne kihülni. Amikor kih...
Elkészítési idő: 2x fél óra Nehézség: KönnyűA paradicsomokat leforrázzuk, majd hideg vízbe mártjuk és lehúzzuk a héjukat. A fokhagymát megtisztítjuk, a gyömbért megpucoljuk és mindkettőt felszeleteljük. A csilit félbevágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük. Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűészítés kb. 4 óra A fokhagymát megtisztítom, a gerezdeket nagyobb darabokra vágom. A paradicsomot jól átmosom, kisebb darabokra szeletelem. A hibás részeket kivágom. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű