menu

Családireceptkönyv.hu

Birsalma kompót


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg birsalma
30 dkg cukor
2 citrom leve
10-12 db szegfűszeg
4-5 darabka fahéj

Elkészítés:


A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk.
A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba, öntsük rá a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje! (különben nagyon hamar megbarnul)
Adjuk hozzáa cukrot és a fűszereket, tegyük fel főni!
Fedő alatt főzzük puhára-félkeményre (ízlés szerint)
Langyosan töltsük üvegekbe. (ha 1-2 hétnél tovább szeretnénk eltartani, tegyünk az üvegben a tetejére egy késhegynyi szalicilt!)

Birsalma kompót

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborka két végét levágjuk és félig behasítjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd babérlevelet, cukrot és sót, fokhagymát. Az uborkát szorosan beleteszem, majd felöntöm vízze...

Elkészítési idő: 3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi vegeta üvegben
Házi vegeta üvegben

A hozzávalókat megtisztítjuk és ledaráljuk. A konyhai robotgépemmel szoktam, mert azzal a leggyorsabb. Egy nagy tálba, vagy vödörbe rakjuk és ráöntjük a sót. Hagyjuk állni 1-2 órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csemege uborka
Csemege uborka

A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni. Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket. Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi mogyorókrém - gasztroajándék
Házi mogyorókrém - gasztroajándék

A mogyorót terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 10-15 percre 160 fokos sütőbe. Közben többször forgasd meg. Ha kezd feketedni, hagyd hűlni pár percig, majd dörzsöld le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk