3 kg birsalma
30 dkg cukor
2 citrom leve
10-12 db szegfűszeg
4-5 darabka fahéj
A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk.
A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba, öntsük rá a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje! (különben nagyon hamar megbarnul)
Adjuk hozzáa cukrot és a fűszereket, tegyük fel főni!
Fedő alatt főzzük puhára-félkeményre (ízlés szerint)
Langyosan töltsük üvegekbe. (ha 1-2 hétnél tovább szeretnénk eltartani, tegyünk az üvegben a tetejére egy késhegynyi szalicilt!)
Az uborka két végét levágjuk és félig behasítjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd babérlevelet, cukrot és sót, fokhagymát. Az uborkát szorosan beleteszem, majd felöntöm vízze...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: KönnyűA hozzávalókat megtisztítjuk és ledaráljuk. A konyhai robotgépemmel szoktam, mert azzal a leggyorsabb. Egy nagy tálba, vagy vödörbe rakjuk és ráöntjük a sót. Hagyjuk állni 1-2 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni. Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket. Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 10-15 percre 160 fokos sütőbe. Közben többször forgasd meg. Ha kezd feketedni, hagyd hűlni pár percig, majd dörzsöld le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű