Családireceptkönyv.hu

SÁRGABARACK SZÖRP


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg gyümölcs (csak ki magvazva), 1 kg cukor 0,5 Liter víz, 1 kávéskanál citromsav.

Elkészítés:


a gyümölcsöt felfözöm a vízzel egy szürön át szüröm hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom. Az utbbi maceránsabb. hozzákeverem a citromsavat felvözöm ismét minimum 3 percig.

SÁRGABARACK SZÖRP

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nagyi még így készítette az ételízesítőt
Nagyi még így készítette az ételízesítőt

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval (ha lehet akkor himalája só)jól elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül
11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül

Fazék, fél deci ecet az aljára, rá a szilva kicsit összenyomkodom /darálom /,felteszem főni ,amíg forrni kezd teszek rá fedőt utána leveszem. Csak annyira szabad főnie mint a húsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rumos szilva nyersen
Rumos szilva nyersen

a szilvákat megmossuk, üvegekbe rakjuk rászórjuk a cukrot ráöntjük a rumot lekötjük, amikor a cukor felolvadt, használható

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk