1kg gyümölcs (csak ki magvazva), 1 kg cukor 0,5 Liter víz, 1 kávéskanál citromsav.
a gyümölcsöt felfözöm a vízzel egy szürön át szüröm hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom. Az utbbi maceránsabb. hozzákeverem a citromsavat felvözöm ismét minimum 3 percig.
a
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat turmixgépben alaposan turmixold össze homogén, pépes állagúra. Ha szükséges, akkor plusz édesítőt is tehetsz bele - bár a protein és a banán miatt ez nem mindig szük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborka két végét levágjuk és félig behasítjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd babérlevelet, cukrot és sót, fokhagymát. Az uborkát szorosan beleteszem, majd felöntöm vízze...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: Könnyű